characters characters

Sanatatea emotionala in copilarie si fericirea la maturitate

Nu doar rezultatele scolare conteaza pentru fericirea la maturitate

16 decembrie 2016    |   3199 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

sanatatea emotionala la copii
O echipa de cercetatori din Marea Britanie  sustine ca sanatatea emotionala a copiilor este de departe cel mai important factor pentru fericirea si satisfactia fata de viata la maturitate.

Studiul a fost realizat analizand date despre 9000 de oameni, nascuti in 1970, care au raspuns periodic de-a lungul vietii la chestionare despre vietile lor. Sanatatea lor emotionala in copilarie a fost evaluata prin verificarea gradului in care acestia au suferit de probleme de somn, probleme de alimentatie, anxietate, nefericire sau oboseala fizica in primii ani de viata. Cercetatorii au analizat apoi factori precum venitul, rezultatele academice si profesionale, viata de cuplu, sanatatea fizica si emotionala, pentru a descoperi cat de semnificative sunt acestea pentru nivelul de fericire si satisfactie. In plus, au fost luate in calcul si alte aspecte care influenteaza dezvoltarea unui copil: performanta intelectuala a copilului, statutul socio-economic al familiei si sanatatea emotionala a copilului.

Rezultatele au aratat ca desi venitul este considerat deseori cel mai important factor care influenteaza satisfactia fata de propria viata la maturitate, sanatatea emotionala, atat in copilarie, cat si la maturitate contribuie cel mai mult la fericire.Performantele intelectuale din copilarie au fost evaluate ca avand cea mai redusa contributie la nivelul de satisfactie la maturitate.

Desi nu putem nega importanta dezvoltarii intelectuale a copiilor si a rezultatelor lor scolare, studiile de acest fel ne amintesc ca aceste doua aspecte nu sunt singurele si nu sunt cele mai importante pentru fericirea copiilor. Echilibrul emotional al acestora este esential pentru ca performantele lor intelectuale sa le aduca satisfactii atat in copilarie, cat si la maturitate.

Sursa: TheGuardian.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/donnieray/24279423964/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu