characters characters

Resita: Comedii pentru copii, ponturi la teatru

24 septembrie 2009    |   609 vizualizări

Scena teatrului G.A. Petculescu va prinde viata, dupa doua luni de vacanta in care actorii au pregatit surprize. Actorii vor atrage publicul resitean cu premiere de zile mari, dar si cu spectacole surpriza pentru publicul minor.

Scena teatrului G.A Petculescu a fost pustie pentru o perioada de doua luni. Actorii au fost in concediu, motiv pentru care iubitorii de teatru nu au mai putut viziona nicio piesa. Actorii s-au intors zilele acestea la repetitii pentru ca, incepand din aceasta saptamana, grila de programe a teatrului G.A. Petculescu din Resita va fi destul de incarcata. Criza afecteaza si cultura judetului Caras-Severin. Din ce in ce mai putini resiteni trec pragul teatrului din municipiu pentru a viziona o piesa de teatru. „Nu am mai fost la teatru de pe vremea comunismului. Atunci mergeam foarte des cu sotia mea. Acum nu ma mai duc, desi nu este o idee rea sa incep sa vizionez piese de teatru. Sincer, cu problemele de zi cu zi am si uitat ca si noi, resitenii, mai avem cultura“, a spus Gheorghe Dumitru, un pensionar din Resita.

Premiere interesante
Fiind an de criza, conducerea teatrului a luat masuri semnificative pentru a atrage un numar cat mai mare de spectatori.
„Cele mai vizionate piese de teatru sunt comediile. Avem cateva comedii in grila de programe de anul acesta. Avem si multe spectacole pentru copii“, a spus Dan Mirea, directorul literar al teatrul G.A. Petculescu din Resita.
Criza nu reprezinta un impediment pentru publicul format din copii. Cei mici insa sunt clientii fideli ai teatrului, motiv pentru care anul acesta vor fi foarte multe spectacole sustinute de actorii resiteni si in orase ca Bocsa, Oravita sau Moldova Noua. Singurele momente in care sala teatrului este aproape plina sunt la spectacolele dedicate micutiilor.

Programul spectacolelor
Prima piesa de teatru „Bigamul“ va fi duminica de la ora 19.00. Luni si marti, actorii Teatrului „G.A. Petculescu” vor sustine reprezentatii in fata copiilor. Luni se va juca piesa „Cui ii e frica de lup?” in fata elevilor din Bocsa, iar marti, 29 septembrie, pentru micutii din Oravita.

 

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu