characters characters

Ramnicu Valcea: Profesorii fac lectii voluntar cu elevii dupa terminarea cursurilor

12 ianuarie 2010    |   515 vizualizări
Proiectul After School implementat la Şcoala nr. 4 vine si in sprijinul parintilor. Copiii servesc masa la restaurant, invata limbi straine joaca tenis sau fac alte activitati recreative.

In aceasta dimineata la Scoala nr. 4 cu clasele I-VIII din Ramnicu Valcea, 16 invatatori se pregateau pentru un program prelungit cu elevii. Dupa terminarea cursurilor, mai multi copii sunt prinsi intr-un proiect after school intitulat sugestiv „In lumea lui Apolodor". Directorul scolii, prof. Emilia Tudoroiu, ne-a spus: „Am implementat acest program pentru a veni in sprijinul parintilor care nu au posibilitatea sa vina la ora 12.00 sa-si ia copiii de la scoala, fiind la serviciu, si in al doilea rand, prin aceasta oferta vrem ca scoala noastra sa fie cat mai atractiva si sa nu se micsoreze numarul de elevi si astfel sa pastram si cadrele didactice".

Sase lei, trei feluri de mancare la restaurant
14 copii de la clasele I-IV raman dupa cursuri si servesc masa la restaurant. „Este o mancare foarte buna, cu cate trei feluri si aperitiv. Eu chiar i-am zis mamei sa ma serveasca acasa, ca la restaurant", povesteste Codrut Nicolae, unul dintre copii. Parintii elevilor prinsi in program platesc doar 6 lei/zi contravaloarea mesei. „Cele 16 cadre didactice care suntem prinse in proiect facem munca voluntara si stam pana la ora 16 cu copiii, cand parintii vin sa-si ia micutii", spune educatoarea Nicoleta Grigoroiou. In acest ragaz elevii invata spaniola, italiana, esperando sau se initiaza in tainele calculatorului. „Pe langa activitatile educationale avem si activitati recreative, copiii joaca tenis de masa, pregatesc spectacole, dobandesc deprinderi de comunicare, socializeaza mai bine, intre cei de clasa a I si cei de clasa a IV existand o mai buna intelegere, cei mari avand grija de cei mai mici", a spus invatatoarea Daiana Nica. Pentru a stimula elevii buni la invatatura sau pentru a palati masa celor mai saraci dintre elevi, la Scoala nr. 2 s-a infiintat o fundatie din parintii elevilor si care sponsorizeaza astfel de initiative.
 
„Copiii prefera sa-si termine temele la scoala, iar parintii sunt foarte multumiti. Anul viitor, dupa finalizarea lucrarilor de mansardare, in programul after scool vor fi prinsi mai multi elevi", a spus directoarea Emilia Tudoroiu.

Sursa: www.adevarul.ro
 
Tu ti-ai inscris copilul intr-un program After School? Care sunt avantajele si care sunt dezavantajele unei asemenea optiuni?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu