characters characters

Profesorii vor fi in greva generala joi, cand elevii sustin a patra proba la BAC

20 aprilie 2010    |   382 vizualizări

Greva generala joi in educatie, chiar in ziua in care peste 40.000 de elevi ar trebui sa sustina cea de-a patra proba a examenului de bacalaureat, cea pentru testarea competentelor digitale. Ministrul Daniel Funeriu nu a reusit sa ii convinga pe sindicalisti sa renunte la proteste.
Profesorii nu renunta la greva generala de o zi, programata pentru joi, 22 aprilie.

Liderii sindicali spun ca trebuie sa transmita un semnal parlamentarilor care lucreaza zilele acestea la proiectul de lege a educatiei.
Cel mai mult vor avea de suferit elevii din clasa a XII-cea care ar trebui sa sustina joi cea de-a patra proba a examenului de bacalaureat.
Sindicalistii spun ca, in unele zone, profesorii care intentioneaza sa intre in greva sunt amenintati de directorii scolilor.

Ministerul Educatiei a cerut inspectoratelor scolare sa caute inlocuitori pentru a nu fi afectat examenul de bacalaureat. Ministrul a cerut profesorilor care formeaza comisiile de bacalaureat sa spuna daca vor participa sau nu la greva, pentru ca cei 31.000 de elevi programati sa sustina proba joi sa nu fie afectati, potrivit secretarului de stat Oana Badea. Aceasta a declarat ca Ministerul Educatiei a decis sa respecte optiunea dascalilor de a protesta, cu atat mai mult cu cat protestul era anuntat, insa principala preocupare este ca elevii sa poata sustine proba de BAC.

Sursa:www.antena3.ro
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu