characters characters

Profesori cu studii superioare la gradinita si clasa I

19 ianuarie 2010    |   516 vizualizări
 

Sistemul de invatamant din Romania s-a imbogatit cu o noua functie: cea de profesor pentru invatamantul prescolar si cel primar. In aceasta categorie sunt incadrate educatoarele si invatatoarele care au absolvit si studii superioare, alaturi de colegiul pedagogic.

Legea Invatamantului si Statutul personalului didactic au fost modificate. Astfel, pe langa functiile de institutor, educator si invatator au fost infiintate si functia de profesor pentru invatamantul prescolar si profesor pentru invatamantul primar.


Potrivit legii 387/2009, cadrele didactice din invatamantul primar si prescolari cu studii superioare vor avea si salarii mai mari. Astfel, salarizarea lor  se va face potrivit art 38 al legii 330 la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata.


Potrivit legii unice de salarizare un invatator/educator debutant, cu studii liceale, are un coeficient de doar 1,35, echivalentul unui salariu de 950 de lei. Un  profesor de invatamant primar sau prescolar debutant va avea insa un coeficient de 1,65 adica un salariu de aproape 1.200 de lei.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu