characters characters

Probele orale de la Bacalaureat pot fi promovate cu nota 0

22 ianuarie 2010    |   498 vizualizări
 

Elevii de clasa a XII-a care vor da probele de limba romana, competente digitale si limba straina, vor primi certificate de incepatori chiar daca nu stiu nimic. Asta pentru ca Ministerul Educatiei nu a introdus inca un punctaj pentru competente, la fel ca in Europa.

La Bacalaureatul din acest an, probele orale se trec doar prin simpla participare la examen. Conform metodologiei, candidatii nu sunt respinsi sau admisi, ci primesc certificate de competente. Astfel, cu un punctaj zero, elevii obtin nivelul de incepatori si merg mai departe la probele scrise.

La proba de competente digitale, de exemplu, Ministerul Educatiei nu a introdus aceleasi standarde ca la nivel european. Reprezentantii Licentei Europene de Operare pe Computer din Romania spun ca promovarea examenului de competente digitale se face cu 75% din puncte. Anul trecut, ei au si facut o simulare, din care reiese ca peste jumatate dintre liceeni nu au promovat.

"Bacul la competente digitale nu se ia cu zero puncte. Aproximativ 48% dintre elevi au promovat examene ECDL si ar putea optine certificarea. Fiind vorba de un standard, promovarea acestor examene presupune ca ei au optinut pest 75% din punctaj", a precizat Ana Dulu, director general ECDL Romania.

Reprezentantii Ministerului Educatiei recunosc ca punctajele nu sunt compatibile cu cele europene. Examenul din acest an e ceva nou, se scuza Ministerul.

"Este o premiera absoluta pentru scoala romaneasca. Nu sunt compatibile aceste prevederi cu ale dansilor. Sigur ca se vor remedia aceste lucruri, cu siguranta in metodologia care va decurge din noua lege a educatiei", a afirmat Melania Mandas Vergu, purtator de cuvant Ministerul Educatiei.

Primele probe ale Bacalaureatului vor avea loc la mijlocul lunii viitoare.

Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu