characters characters

Prea multe materiale afisate in sala de clasa afecteaza educatia copiilor

09 iulie 2014    |   33731 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

decoratiuni sala de clasa

Cercetatorii din SUA au aratat de curand ca elevilor tinde sa le scada capacitatea de concentrare daca peretii salii de clasa sunt incarcati cu materiale.

Profesorii ar trebui sa ia in considerare “aerisirea” peretilor si sa dea jos in special acele materiale mult prea complexe si colorate care pot distrage atentia copiilor.

Un studiu realizat de cercetatori din cadrul Universitatii Carnegie Mellon a aratat ca elevii educati in sali de clasa cu peretii foarte decorati sunt mai distrasi de la sarcinile de invatare, petrecand mai mult timp facand alte lucruri decat sarcinile date si facand progrese mai modeste in invatare decat elevii din clasele mai putin decorate.


Studiul a fost realizat cu 24 prescolari, carora li s-au predat trei lectii intr-o clasa foarte decorata si trei lectii intr-o clasa cu putine decoratiuni.

Aceste rezultate nu inseamna ca salile de clasa ar trebui sa fie golite in totalitate de decoratiuni, harti sau afise, ci ca profesorii ar trebui sa ia in considerare ca unele materiale ar putea sa distraga atentia copiilor.


Aceste rezultate sunt importante fiindca cercetatorii cauta acum cele mai bune metode pentru imbunatatirea designului salilor de clasa astfel incat elevii sa isi mentina nivelul de concentrare, sa aiba rezultate scolare cat mai bune, dar si o stare de bine generala.


Sursa: PsychologicalScience.org


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu