characters characters

Poluarea aerului, responsabila de 4 milioane de cazuri de astm anual in randul copiilor

08 august 2019    |   624 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 0 - 3 ani.

poluarea din orase si astmul la copii
Aproximativ 4 milioane de copii se imbolnavesc de astm anual in intreaga lume, din cauza ca respira aer poluat cu dioxid de azot, arata un studiu publicat de cercetatori din cadrul Universitatii George Washington, SUA. Studiul se bazeaza pe date culese in perioada 2010-2015 si estimeaza ca 64% din noile cazuri de astm apar in mediul urban.

Citeste si:

Autismul, in stransa legatura cu poluarea

Copiii plimbati in carucior sunt expusi la 60% mai multa poluare decat adultii 

Acesta este primul studiu care arata la nivel mondial numarul de cazuri de astm pediatric cauzat de poluarea rezultata din traficul rutier.

„Rezultatele studiului arata ca milioane de noi cazuri de astm ar putea fi prevenite in randul copiilor reducand poluarea aerului in orase. Initiativele care incurajeaza accesul la moduri de transport mai putin poluante, precum cele electrice sau care sprijina mersul pe bicicleta si mersul pe jos ar avea ca rezultate nu doar scaderea nivelului de dioxid de azot, dar si reducerea cazurilor de astm, imbunatatirea conditiei fizice si reducerea efectului de sera.” arata autoarea studiului, Susan C. Anenberg.

Printre rezultatele studiului se numara:

  • Aproximativ 4 milioane de copii s-au imbolnavit de astm in fiecare an, din 2010 pana in 2015, din cauza expunerii la aer poluat cu dioxid de azot, care provine in principal din noxele eliberate de masini.
  • Poluarea cu dioxid de azot este responsabila pentru aproximativ 13% din cazurile de astm in randul copiilor in intreaga lume.
  • Cele mai multe cazuri de astm cauzate de poluarea aerului au fost inregistate in China, India si Statele Unite ale Americii.

Astmul este o boala cronica a carei principala consecinta consta in dificultati de respiratie cauzate de inflamarea cailor respiratorii. Aproximativ 235 milioane de oameni sufera de astm in intreaga lume.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu