characters characters

Peste 56% dintre elevii care au sustinut proba orala la Bac au primit calificativul "experimentat"

16 februarie 2010    |   534 vizualizări
 

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna, nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

 

Conform datelor preliminare centralizate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A) de luni, au participat 69.970 de elevi, din 83.233 inscrisi. Au fost evaluati 69.969 de elevi, un candidat fiind eliminat pentru tentativa de frauda, in Bucuresti, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educatiei.

 

In privinta calificativelor primite de elevii prezenti, situatia se prezinta astfel: 9.266 (13,19%) s-au incadrat in categoria utilizator de nivel mediu (cei mai multi in Bucuresti si in judetele Galati si Harghita), 21.045 (30,08%) au obtinut certificatul de utilizator avansat (cei mai multi in Capitala, respectiv judetele Bihor si Iasi), iar 39.698 (56,74%) cel de utilizator experimentat (cei mai multi in municipiul Bucuresti, respectiv judetele Prahova si Ialomita).

 

Aceste date au fost furnizate de inspectoratele scolare judetene in cursul acestei zile, pana la ora 16.00. Rezultatele finale aferente zilei de 15 februarie vor fi comunicate cel mai probabil, marti.

 


Sursa: www.realitatea.net


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu