characters characters

Peste 3000 de participanti si 20 de castigatori la Shakespeare School Essay Competition 2020

20 mai 2020    |   421 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

shakespeare school essay competition
Shakespeare School Essay Competition 2020, cel mai mare Concurs National de Creatie in limba engleza
, a ajuns la ultima etapa, cea a desemnarii celor 20 de castigatori. Acestia au reusit sa convinga juriul ca ei sunt cei mai buni din tara, la arta argumentarii creative in limba engleza.

Anul 2020 a fost si ramane unul plin de provocari, dar acest lucru nu i-a impiedicat pe cei peste 3000 de participanti la concursul mult asteptat in fiecare an sa se intreaca in condeie virtuale, pentru a-si demonstra talentul si priceperea in redactarea unui eseu original in limba engleza.

Tema eseului de anul acesta nu a fost deloc una usoara pentru concurenti, care au acceptat provocarea de a-si imagina o lume in care profesorii sunt inlocuiti de inteligenta artificiala: ‘Imagine a World Where Teachers Are Replaced by A.I.’

Scopul organizatorilor a fost acela de a atrage atentia tinerei generatii asupra acestui subiect de interes si de a vedea o lume in care inteligenta artificiala ar juca un rol primordial in domeniul educatiei prin ochii tinerilor pasionati de limba engleza.

“Am fost placut surprinsi sa descoperim modul inedit in care copiii si tinerii isi imagineaza si inteleg contextul complex abordat in acest an la Essay Competition. Viziunea fiecarui participant a fost argumentata serios si cat se poate de realist. Eseurile care au condus la desemnarea castigatorilor ne-au impresionat in principal prin firul original al povestilor asezate pe hartie de tinerii creatori. De asemenea, am fost placut impresionati sa observam utilizarea unui vocabular bogat si corectitudinea in exprimare a castigatorilor”, a declarat Adriana Alionte, fondator Shakespeare School si Vicepresedinte al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie.

Despre Shakespeare School Essay Competition

Shakespeare School Essay Competition este un concurs national de creatie in limba engleza ce isi propune sa stimuleze gandirea creativa, spiritul de inovatie si originalitatea si sa motiveze tinerii sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza.

Participarea la concurs a fost GRATUITA si deschisa elevilor de gimnaziu si de liceu, cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani.

Shakespeare School Essay Competition s-a desfasurat pe doua categorii de varsta, respectiv 11-14 ani si 15-19 ani. Juriul competitiei a fost compus din profesori de la Shakespeare School, care au citit si analizat cu atentie fiecare eseu primit.

La finalul competitiei, acestia au deliberat si au ales cei 20 de castigatori – elevi de gimnaziu si de liceu.

Marii castigatori ai Shakespeare School Essay Competition 2020

La categoria 11-14 ani, Locul I a fost ocupat de Mara Ioana Joarza, urmata pe Locul II de Zene Grace si pe Locul III de Butu Sebastian. Premiile speciale din aceasta categorie de varsta revin urmatorilor castigatori: Yannina Cristea, Czondi Flavius Eduard, Nemeth Estera-Alexandra, Andronea David Macarie, Hotiu Daiana-Antonia, Costea Ruxandra si Popa Bogdan-Mihai.

La categoria 15-19 ani, Locul I a fost ocupat de Gurau Stefania-Sorana, urmata pe Locul II de Bucur Alexandru si pe Locul III de Cumpanasu Catalina. Premiile speciale din aceasta categorie de varsta revin urmatorilor castigatorii: Cioplea Bogdan, Cirlan Iris, Alexandru Elena-Camelia, Mirsu Catalina Ioana, Moldovan Laura, Cerchez Diaba si Constantinescu Iustinian Cristian.

“Felicitari castigatorilor si tuturor celor peste 3000 de participanti pasionati de limba engleza, din toate colturile tarii, care s-au intrecut in creativitate, originalitate si in arta argumentarii, in cadrul Shakespeare School Essay Competition – Editia #12. Sa ne revedem anul viitor cu forte proaspete si cu eseuri redactate cu maiestrie de cei mai priceputi tineri vorbitori ai limbii engleze din Romania!” este mesajul pe care profesorii Shakespeare School au dorit sa il transmita tuturor participantilor si castigatorilor din acest an.

Copiii, tinerii si adultii pasionati de limba engleza pot continua aventura calatoriilor lingvistice in mediul virtual in aceasta vara, prin inscrierea la cursurile de vara de limba engleza de la Shakespeare School, ce se desfasoara online, intr-un mediu sigur, accesibil si prietenos.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Agerpres, OKKadou, Simaco Advertising, Romania Pozitiva, edu-news.ro, Portal Invatamant, Edumanager.ro, SuntParinte.ro, SfatulParintilor.ro, CopiiSiMamici.ro, Stiri pentru Copii, Mesagerul de Covasna, News Buzau, Kids News, Stiri.ong, 4CAREER.

Parteneri educationali: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Fischer International, Carturesti, Bucharest English Teachers' Association – BETA, Romanian Association of Teachers of English, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti (FNAP-IP), Consiliul National al Elevilor.

Sponsori: Hight Edu, British Council, Cambridge Assessment English.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu