characters characters

Pedepsele corporale urmate de afectiune din partea parintelui cresc anxietatea copilului

Efectele pedepselor corporale nu pot fi “rezolvate” cu o imbratisare

24 martie 2015    |   760 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

baiat trist
Parintii care isi pedepsesc copiii folosind violenta fizica si apoi se comporta afectuos cu ei pentru a linisti lucrurile nu fac decat sa le inrautateasca, arata un studiu realizat de Universitatea Duke, publicat in Journal of Clinical Child & Adolescent Psychology.

“Cei care cred ca pot sa-si bruscheze si sa-si loveasca copiii si apoi sa ii calmeze coplesindu-i cu iubire, se insala.”, a scris cercetatoarea Jennifer E. Lansford pe http://childandfamilyblog.com/ , adaugand ca afectiunea aratata copilului dupa ce acesta a fost pedepsit nu il linisteste, ci il face mai anxios.

Cercetarea a inclus interviuri cu peste 1000 de copii si mame, din 8 tari, analizand nivelul de anxietate si agresivitate al copiilor, precum si frecventa pedepselor corporale.

Rezultatele arata ca un comportament iubitor al mamei poate reduce efectele pedepselor fizice usoare, dar copiii pastreaza un nivel de anxietate si agresivitate. Insa cand e vorba de un nivel crescut al pedepselor fizice , iubirea parintelui nu face decat sa creasca nivelul de anxietate al copilului. O explicatie posibila este ca trecerea de la violenta la iubire poate genera confuzie copilului.

Cercetatorii atrag atentia asupra faptului ca exista metode de disciplina nonviolente care sunt mult mai eficiente decat pedepsele si recomanda parintilor sa le puna in aplicare in relatia cu copiii lor.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/125988113@N05/15027625871

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu