characters characters

Pauza de masa obligatorie de 2 ore

22 ianuarie 2010    |   663 vizualizări
 

Deputatul PD-L Mircia Giurgiu va depune in Parlament un proiect de lege care prevede acordarea unei pauze de masa obligatorii pentru studenti, cu o durata de doua ore. Si elevii de liceu si de scoala generala ar urma sa beneficieze de o astfel de pauza, cu durata de 30 de minute.


Proiectul de lege ar urma sa fie depus la Camera Deputatilor dupa inceperea sesiunii parlamentare ce va avea loc la 1 februarie. Deputatul considera ca, in conditiile in care studentii stau uneori si câte 10 ore la cursuri, este obligatoriu ca ei sa beneficieze de o pauza de masa de doua ore.


Medicii sunt de acord cu ideea

Giurgiu a precizat ca proiectul este elaborat in colaborare cu presedintele Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Cluj, Marius Bojita, si cu presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Nicolae Hâncu. Potrivit celor doi specialisti, masura este necesara deoarece in ultimii ani s-a inregistrat o crestere a cazurilor de gastrita si de ulcer in randul tinerilor. In ceea ce-i priveste pe elevii din invatamantul preuniversitar, Giurgiu considera ca pauza de masa a acestora ar trebui stabilita la 30 de minute.


Sursa: www.libertatea.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu