characters characters

Oradea: Copiii fac prea putin sport

13 octombrie 2009    |   631 vizualizări
 

Profesorii bihoreni sunt nemultumiti de starea bazelor sportive din judet si de faptul ca numarul orelor de educatie fizica si sport au scazut.


Prezenti astazi la sediul Directiei pentru Sport, profesorii de educatie fizica din Sanmartin, Salonta, Alesd si Tinca si-au spus nemultumirile. “In Romania nu mai exista baze sportive, acestea se confunda cu curtea scolilor”, a spus Viorel Potre, profesor la scoala din Sanmartin, care a precizat ca institutiile de invatamant sufera si din cauza lipsei unei baze didactico-materiala. Desi isi doresc sa implice cat mai multi elevi in activitati competitionale, profesorii de specialitate recunosc ca principala problema o constituie reducerea numarului de ore de educatie fizica. “La clasele a V-a avem doua ore de educatie fizica, la liceu – numai una. Nu putem face nici ore optionale pentru ca s-au taiat orele pe ansambluri sportive”, a subliniat Sebastian Moisiu, cadru didactic la Alesd. seful Inspectoratului scolar s-a aratat optimist in ceea ce priveste noua lege a invatamantului care reglementeaza si acest capitol. 

Copiii europeni au probleme de sanatate, pentru ca nu fac sport

In anul 2002, un studiu realizat de cativa medici sportivi din Europa indica faptul ca 80% dintre copiii europenilor sufera de boli sau disfunctii ale coloanei vertebrale.


Statisticile intocmite de specialisti in medicina sportiva indica probleme si la nivelul aparatului respirator. 60% dintre copii sufera de probleme respiratorii. „In afara de orele de educatie fizica din scoala, copiii nostri nu mai participa la nicio alta activitate sportiva. Ne trezim cu ei bolnavi si constatam ca ne consta mai mult asigurarea starii lor de sanatate prin medicamente”, a spus Dorel Luca, seful Inspectoratului scolar Bihor. O parte importanta a proiectului demarat astazi de catre Directia Judeteana pentru Sport o constituie si asigurarea dezvoltarii armonioase a copilului. “Sa nu directionam banii catre farmacii, ci catre sport”, a spus inspectorul Sandu Stoica.


Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu