characters characters

Ora de creativitate

09 aprilie 2015    |   648 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Ora de creativitate
Samsung, impreuna cu Starcom MediaVest Group si Fundatia Friends For Friends, lanseaza proiectul educational alternativ OraDeCreativitate.ro, un instrument util profesorilor, care ii poate ajuta in desfasurarea orelor din cadrul saptamanii „Scoala Altfel”, dar si pentru a le dezvolta elevilor creativitatea, implicandu-i in proiecte variate, inovatoare, pe parcursul anului scolar.

OraDeCreativitate.ro propune o abordare noua, practica si orientata spre rezultate, pentru a transforma Saptamana Altfel intr-o Saptamana Creativa. Site-ul contine informatii si instrumente utile ce pot fi combinate, modificate sau dezvoltate dupa nevoile fiecarei clase, de la I – IV, V – VIII, IX – XII cat si pe teme (mediu / arta si cultura / stiinta).

„Odata cu introducerea si construirea pe piata locala a unei noi categorii de produse Galaxy Note, am lansat si platforma Manifest de Creativitate care, in cei trei ani de existenta, a fost extinsa si, totodata, imbratisata de consumatori. Daca in primul an i-am inspirat pe consumatori sa se exprime creativ cu ajutorul Galaxy Note, anul acesta am facut un pas mai departe si am creat un spatiu folosind ideile lor creative – Notelier, in cadrul Carturesti. Ne bucuram ca aceasta platforma a inspirat initiativa OraDeCreativitate.ro”, a spus Mihaela Stanoiu, Head of Corporate Marketing in cadrul Samsung Electronics Romania.

„Creativitatea trebuie incurajata la orice varsta, atunci cand vorbim de copii si de dezvoltarea acestora, dar si cand vorbim de adultii care ii formeaza. De aceea, prin proiectul OraDeCreativitate.rone dorim sa le oferim cadrelor didactice un instrument util si practic pentru a stimula creativitatea copiilor. Proiectul isi propune acum sa aiba un rol important in promovarea activitatilor creative din scoli, prin oferirea de resurse, studii de caz si exercitii pe care profesorii le pot implementa la clase,” a declarat Sabina Stirb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

„Ne bucuram tare mult sa sprijinim initiativele private care le ofera profesorilor resurse valoroase pentru educarea elevilor. Platforma OraDeCreativitate.rova fi un sprijin real pentru profesori, ajutandu-i sa faca procesul educativ mai proaspat, mai prietenos si mai eficient din punct de vedere al relatiei cu cei mici”, a declarat Elena Stefan, Inspector Scolar pentru Educatie Permanenta.

In timpul saptamanii „Scoala Altfel”, a fost implementat si un program pilot de derulare a unor ore de creativitate in scoli generale si licee. Cu ajutorul exercitiilor de pe site, peste 200 de elevi au lucrat in echipe impreuna cu profesorii pentru a genera idei noi si indraznete.

Pentru un orar complet de activitati, profesorii pot urmari meniul portalului, atat pentru exercitii pe care sa le insereze in programul lor zilnic, cat si pentru articole si resurse practice. Totodata, OraDeCreativitate.ro le ofera educatorilor o abordare integrata a procesului educational, fiindu-le alaturi din faza de planificare a activitatilor pana la evaluare.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu