characters characters

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada Internationala de Biologie 2019

24 iulie 2019    |   1555 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Elevii romani la Olimpiada Internationala de Biologie 2019
Echipa Romaniei, prezenta la a XXX-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie (14-21 iulie, Szeged - Ungaria), a obtinut trei premii: o medalie de argint si doua medalii de bronz.

Romeo - Sebastian Pintilie (Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Bacau) este posesorul medaliei de argint. Medaliate cu bronz si in competitia de anul trecut, Silvia Alda (Colegiul National „C.D. Loga” din Timisoara) si Magdy Mekdad (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti) au reeditat aceste rezultate. Din echipa Romaniei a facut parte si Razvan Andrei Covache - Busuioc, elev la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost însotit de conf. dr. Alexandra Simon-Gruita, director al Departamentului de Genetica - Facultatea de Biologie (Universitatea din Bucuresti) si lector dr. Georgiana Duta-Cornescu (Departamentul de Genetica al Facultatii de Biologie - Universitatea din Bucuresti).

Romania participa la Olimpiada Internationala de Biologie din 1997, cu rezultate notabile în fiecare an. La editia 2019 au fost prezenti peste 290 de elevi din 73 de tari. Concursul a constat in patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatica, neurobiologie, anatomie, ecologie si genetica moleculara) si doua probe teoretice.

Sursa text si foto: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu