characters characters

Ministrul Educatiei: Meditatiile nu trebuie interzise in totalitate

24 septembrie 2009    |   664 vizualizări
 
Meditatiile nu trebuie interzise in totalitate. ''Profesorii ar trebui sa ofere meditatii doar la scoala, in cadrul programelor after-school, si contra cost'', a spus ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu la videochatul REALITATEA.NET LIVE.
 
''Noi am incercat sa gasim o formula alternativa pentru problema meditatiilor. Elevii pot ramane in scoala dupa terminarea orelor si sub supravegherea profesorilor sa isi pregateasca orele pentru a doua zi. In felul acesta am putea gasi o forma pentru a-i plati pe profesori pentru acesta forma de meditare, pentru ca meditatiile de acasa au discreditat profesorii'', a precizat ministrul Educatiei.

Pentru a plati profesorii pentru aceste servicii after-school trebuie sprijin din partea parintilor si a autoritatilor locale, considera Ecaterina Andronescu.
''Foarte multi parinti nu mai pot sa isi asume toate responsabilitatile care deriva din acesta calitate si le transfera asupra profesorilor, apeland la meditatii. Or programele after-school incearca sa compenseze lipsa parintilor'',  mai spune ministrul.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, cadrele didactice au fost nevoite sa apeleze la meditatii din cauza subfinantarii sistemului de educatie.  
''Daca educatia ar fi primit resurse financiare mai mari, atunci profesorii ar fi avut salarii mai mari si ar fi renuntat la meditatiile de acasa'', a precizat Ecaterina Andronescu.  

Cat priveste noua lege a educatiei, ministrul a declarat ca aceasta reprezinta o imbunatatire semnificativa a sistemului de invatamant.
''Noua lege a invatamantului pune accentul pe competente, sustine ministrul.  
In conformitate cu noua lege, 60% dintre discipline, din continutul lor reprezinta trunchiul comun, restul de 20% ramane la decizia scolii in functie de optiunea parintilor si elevilor, iar 20% reprezinta curriculumul la decizia locala, mai spune Ecaterina Andronescu.  
 
Ministrul Educatiei anuntat de asemenea,  ca pana in noiembrie, vor fi definitivate modele de subiecte pentru proba de testare a competentelor in informatica, proba inclusa, de anul acesta, printre probele de bacalaureat.
 
Tot in conformitate cu noua lege a educatiei, ''anul pregatitor la gradinita devine obligatoriu de anul viitor''. ''Dar si acum gradul de cuprindere este de peste 90%'', sustine Ecaterina Andronescu.


Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu