characters characters

Medicii scolari sunt insuficienti pentru elevii din Brasov

09 februarie 2010    |   369 vizualizări

Guvernul vrea sa reduca numarul medicilor scolari, dar si al asistentelor medicale. Asta in conditiile in care, in judetul Brasov, de exemplu, sunt orase care au zeci de mii de elevi si niciun medic.

 

La Rasnov, de 20 de ani, nu mai exista niciun cadru medical pentru scolari. Cand unul dintre cei peste 2.500 de copii are probleme, profesorii se descurca cum pot.

 

Unii directori de scoala spun ca s-a intamplat sa ceara ajutor la 112 si au fost situatii cand au dus copiii acasa cu masinile personale. Unele institutii de invatamant au chiar toate dotarile necesare unui cabinet medical. Le lipseste insa medicul.

 

Primarul declara ca a trimis mai multe adrese catre Directia de Sanatate Publica si catre minister, dar i s-a raspuns ca nu exista fonduri.
In muncipiul Brasov, fiecare dintre cei 12 medici scolari are in grija peste 3.000 de copii, cu cel putin 500 mai mult decat ii permite legea. Situatia e si mai dificila in cazul asistentelor medicale.


Si in mediul universitar sunt probleme. Pentru 19.000 de studenti sunt doar trei medici.

 

Conform unui proiect de lege aflat pe masa Guvernului, 2.000 de medici scolari si asistente din tara ar trebui sa paraseasca sistemul. In judetul Brasov sunt 12 medici si 59 de asistente medicale in invatamantul preuniversitar care au grija de 40.000 de elevi. In invatamantul universitar, 3 medici si 5 asistente deservesc 1.9000 de studenti.


Sursa: www.realitatea.net


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu