characters characters

Manualele scolare plictisesc elevii si-i fac sa urasca scoala

30 martie 2010    |   433 vizualizări

Societatea Academica Romana propune aerisirea programei scolare si schimbarea manualelor de matematica, fizica si chimie.

Manualele de stiinte exacte sunt prea abstracte si prezinta informatia intr-un mod pe care copiii nu-l inteleg, arata un studiu al Societatii Academice Romane, intitulat „Iesirea scolii din mediocritate”.  La 20 de ani de la Revolutie, sistemul de educatie din Romania se bazeaza tot pe acumularea de informatii si nu pe stimularea gandirii scolarilor.  

Chiar si la orele de matematica si fizica elevii tocesc definitii, teoreme si demonstratii fara a le intelege cu adevarat. Din cauza modului de predare defectuos si invechit,  copiii nu pricep care este legatura intre ceea ce ei invata la scoala si utilitatea in viata reala a informatiilor primite.   

Echipe de specialisti lucreaza la propunerile de noi manuale

Specialistii de la Societatea Academica Romana spun insa ca, inainte de schimbarea programei scolare si a manualelor,  Ministerul Educatiei ar trebui sa defineasca limpede care sunt competentele elevilor pe fiecare ciclu de studiu in parte.  Adica sa se spuna clar cu ce ar trebui sa ramana un elev dupa ce termina scoala. „Odata ce se clarifica acest lucru, manualele se pot aerisi in maximum doua luni. Noi deja avem echipe de specialisti care lucreaza la simplificarea programei. Rezultatele le vom prezenta in curand Ministerului Educatiei”, a spus Cristian Hatu, cooordonatorul acestui proiect.  

El a adaugat ca este necesar ca, macar din anul scolar 2011-2012, elevii sa invete dupa o programa noua.   
 
Sursa:www.adevarul.ro
 
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu