characters characters

Liceenii romani sunt pe locul opt in Europa, dupa numarul de limbi straine pe care le invata

24 septembrie 2009    |   600 vizualizări

Romania era in 2007 pe locul opt in Uniunea Europeana dupa ponderea persoanelor care invatau in liceu cel putin doua limbi straine. Limba straina cel mai frecvent studiata este engleza, potrivit datelor publicate de Eurostat.
In urma cu doi ani 92,1% dintre liceeni studiau doua sau mai multe limbi straine, iar 7,9% studiau o limba straina. Tinerii din Olanda, Luxemburg si Cehia studiau in proportie de 100% cel putin doua limbi straine in liceu, in 2007, in timp ce foarte putini dintre britanici (6,1%) studiau doua sau mai multe limbi straine.

In Marea Britanie, peste jumatate dintre liceeni nu studiau nicio limba straina, iar 42,5% studiau o singura limba straina, cel mai frecvent franceza. Per ansamblul Uniunii Europene, aproape doua treimi dintre liceeni studiau minimum doua limbi straine si doar 6,4% nu studiau in scoala nicio limba straina.

Din totalul populatiei adulte, cu varste intre 25 si 64 de ani, pe ansamblul Uniunii Europene numai 28,1% declarau ca stiu sa vorbeasca doua sau mai multe limbi straine, in timp ce peste o treime admiteau ca nu cunosc nicio limba straina.

Romania nu a prezentat date la acest capitol, mai arata raportul biroului european de statistica. Sambata 26 septembrie se va sarbatori Ziua Europena a Limbilor.

Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu