characters characters

Laboratorul de stiinte BAYER isi deschide usile pentru elevii claselor primare din Bucuresti

06 aprilie 2015    |   698 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Scoala Altfel Bayer
Bayer, o companie inovatoare la nivel global, care stabileste trenduri in arii de cercetare intensiva, deschide astazi usile celei de-a doua editii a Laboratorului de stiinte Bayer, pentru elevii claselor primare din Bucuresti. Desfasurat in perioada 6 – 10 aprilie, Laboratorul de stiinte Bayer gazduieste sesiuni de experimente practice, inspirate din domeniul sanatatii oamenilor, plantelor si animalelor, ca o solutie educativa si distractiva pentru programul din Saptamana Altfel:”Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. Peste 1000 de elevi bucuresteni s-au inscris deja la sesiunile de experimente.

Laboratorul de stiinte Bayer a fost inaugurat de catre elevii clasei a II-a din cadrul Scolii Gimnaziale Maria Rosetti, in prezenta Inspectorului Scolar General al Municipiului Bucuresti, domnul profesor Ionel Florian Lixandru. Acesta, impresionat de entuziasmul elevilor si profesionalismul studentilor care coordoneaza experimentele, a declarat: „Ma bucur foarte mult sa vad cum tanara generatie beneficiaza de sustinerea unui lider mondial in inovatie. Mai mult decat atat, curiozitatea si bucuria cu care copiii vin la aceste sesiuni de experimente este un semn foarte clar al nevoii unor astfel de programe, ca alternativa la educatia traditionala. Felicit initiativa Bayer si dedicarea si profesionalismul studentilor implicati in program.”

Scoala Altfel Bayer
Sesiunile de experimente sunt realizate sub indrumarea unei echipe de 6 studenti in medicina si stiinte naturale, fosti olimpici nationali si internationali la chimie si biologie. Adrian Murgoci, coordonatorul echipei, care in prezent studiaza Stiintele Naturii in cadrul Universitatii Cambridge, Marea Britanie, adauga: „Suntem deja la a doua editie in aceasta formula si ne face mare placere sa contribuim, alaturi de Bayer, la apropierea elevilor de domeniul fascinant al stiintelor naturii. Este o reala bucurie sa-i vedem pe cei mici surprinsi de experimente si dornici sa afle cat mai multe informatii despre lucrurile care ii inconjoara. Ei sunt generatia viitoare de cercetatori ce vor folosi stiinta pentru o viata mai buna!”

Pe parcursul acestei saptamanii, elevii se vor transforma in mici cercetatori si vor lucra alaturi de cei 6 studenti pentru a descoperi vitamina C in diferite sucuri de fructe, vor afla din ce sunt formate oasele si de ce este important calciul in mentinerea sanatatii acestora, precum si avantajele consumarii vitaminelor in forma efervescenta. Si cum organismele vii includ si plantele, o parte a experimentelor practice ii vor ajuta sa descifreze misterele compozitiei legumelor, masurarii pH-ul din sol si diferentierii plantelor in functie de grup.

Experienta surprinzatoare a elevilor este completata de amenajarea interioara a Laboratorului, un container maritim transformat intr-un caleidoscop. Amplasat in rondul central din Parcul Lumea Copiilor, Laboratorul de Stiinte Bayer va primi elevii inscrisi in program pe parcursul celor 5 zile de functionare, insotiti de parinti sau profesori, intre orele 8:00 si 19:00.

Despre Bayer HealthCare

Bayer Group este o companie globala cu competente cheie in domeniul  sanatatii, al agriculturii si al materialelor de inalta tehnologie. Bayer HealthCare, un subgrup al Bayer AG cu vanzari anuale in valoare de 20 miliarde de euro, este unul din liderii inovatori la nivel mondial din domeniul sanatatii si al produselor din industria medicala. Cu sediul in Leverkusen, Germania, compania reuneste activitatile globale ale diviziilor Animal Health, Consumer Care, Medical Care si Pharmaceuticals. Scopul principal al Bayer HealthCare este de a descoperi, dezvolta, produce si distribui produse care sa imbunatateasca sanatatea oamenilor si a animalelor din intreaga lume. Bayer HealthCare are la nivel global un numar de 60.700 angajati (Dec 31, 2014) si este prezenta in mai mult de 100 tari. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati: www.healthcare.bayer.com si www.bayer.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu