characters characters

Karpatia Horse Show 2017: Zece mii de vizitatori, zeci de concurenti, un show de nivel international

09 octombrie 2017    |   643 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Karpatia Horse Show 2017
Spectaculos! Acesta este cuvantul care poate descrie cel mai bine cele trei zile de Karpatia Horse Show pe domeniul Cantacuzino de la Floresti, Prahova. Spectatorii, de la bebelusi de citeva luni pana la seniori, s-au bucurat de soare, aer curat, adrenalina si spectacol. Concurenti din 5 tari, 60 la numar,  au venit la  Karpatia Horse Show 2017, fiecare animat de dorinta de a castiga premiul cel mare. Ineditul acestei editii a fost dat de Campionatul Balcanic de Atelaje. Invitat de onoare a fost chiar  presedintele FEI pe disciplina atelaje, Karoly Fugli. Lupta a fost stransa, campionul national al Romaniei, Gergo Rackozi, si fostul campion mondial, Eduard Barta, galopand umar la umar spre primul loc. Cel care a ridicat cupa deasupra capului a fost, intr-un final, Gergo Rackozi. La proba de echipe pe primul loc s-a clasat echipajul Romaniei, format din Roland Istvan Varga, Mima Milorad Milin si Gergo Rackozi.


Pentru toti cei prezenti concursul complet international, cotat cu 2 stele de dificultate, a adus spectacolul in arena. Determinata, britanica Roo Fox a fost cea care si-a adjudecat primul loc la cel mai dificil concurs al show-ului ecvestru. A fost ajutata de calul Islington si de Fleet Street. Rivalul ei a fost fost ungurul Gyor Gabor. „Imi place foarte mult Romania. Vin  de fiecare data cu cel mai mare drag. Oamenii sunt extrem de prietenosi, conditiile de competitie sunt de exceptie. In Anglia simt ca sunt doar un numar pe o tabela, aici, la Floresti, sunt apreciata si admirata. Si, spre fericirea mea, am castigat si prima mea competitie de acest nivel”, spune Roo Fox, britanica aflata la a treia participare la Karpatia Horse Show. In fiecare toamna Roo strabate mii de kilometri pentru a junge pe Domeniul Cantacuzino de la Floresti.


Competitia de Prenovici a fost adjudecata de romanca Catalina Sfetea, pe calul Siena. De altfel, Catalina s-a dovedit a fi revelatia competitiei, adjudecandu-si primul loc si la Prenovici copii. Intr-un concurs strans, romanca a reusit sa se impuna in fata unor concurenti din Ungaria sau Marea Britanie. Busteni, santuri, mese din lemn, garduri vii si spectaculoasa fantana din fata Palatului Micului Trianon au fost cele mai dificile obstacole, pe care au trebuit sa le sara calaretii. Intr-o atmosfera de poveste, pe vastul domeniu al Cantacuzinilor din Floresti, spectatorii s-au bucurat de un weekend perfect.

Cateva sute de copii din numeroase scoli din Bucuresti, Ploiesti si Valea Prahovei, au fost prezenti pe domeniu vineri si au luat parte la atelierele organizate cu sprijinul Fundatiei Domeniului Cantacuzino.

Cei mici au colorat, au tras cu arcul, s-au jucat in fan sau au calarit.​

Pentru cei mari Karpatia Horse Show a adus, pe langa adrenalina competitiei internationale, si momente de relaxare pe terasele zonei Gourmet, plimbari cu bicicleta pe cele 130 de hectare ale domeniului, senzatii tari traite alaturi de Toyota, sesiuni de shopping si multe altele. „Aprecierea spectatorilor nostri ne face sa mergem mai departe. Este o competitie grea, cu o adevarata desfasurare de forte logistice. Insa, cand vad bucuria din ochii celor mici si fascinatia adultilor fata de sportul ecvestru sunt mandru de ce am reusit sa realizam. Povestea continua”, spune Mihnea Virgolici, d​irectorul evenimentului.

Urmand traditia anilor trecuti Karpatia Horse Show a incheiat cele 3 zile de spectacol ecvestru cu o parada de ogari si masini de epoca. Automobilele clubului Morgan au luat locul cailor pe hipodrom iar doamnele elegante, cu palarii sofisticate, insotite de ogari maiestuosi, i-au plimbat pe spectatori in timp.

Imagini unice de la Karpatia Horse Show pot fi urmarite pe pagina de Facebook a competitiei, Karpatia Horse Show, pe site-ul www.karpatiahorse.ro sau pe canalul de youtube Karpatia Horse SHOW.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu