characters characters

Intrebari la care parintii raspund cu mare dificultate

20 ianuarie 2010    |   790 vizualizări
 

„De unde vine apa?”, „de ce este cerul albastru?” si „ce este infinitul?” se numara printre intrebarile puse de copii si la care parintii se chinuie sa gaseasca un raspuns. O alta chestiune care a dat si va da batai de cap mamelor si tatilor din toate generatiile este „de unde vin copiii?”.


Intrebarile despre planeta, spatiu si organismul uman ii fac pe multi dintre parinti sa fie incapabili sa ofere un raspuns corect, potrivit un sondaj la care au luat parte aproximativ 2.500 de persoane, relateaza The Telegraph. In cadrul acestei cercetari au fost identificate si strategiile prin care parintii incearca sa abordeze subiectele dificile. Pe primele locuri in clasamentul celor mai provocatoare intrebari se situeaza „cum este obtinuta electricitatea?”, „ce sunt gaurile negre?” si „ce este infinitul?”. La intrebarea „de unde vin copiii”, 70 la suta dintre parinti au ales sa se foloseasca de un mit, raspunzand ca sunt adusi de barza, in timp ce 23 la suta au optat pentru varianta gasirii lor sub un copac, intr-un magazin sau intr-un alt loc public. Cei mai multi dintre parinti le spun adevarul despre modul in care vin pe lume copiii abia dupa ce acestia depasesc vârsta de 10 ani.


Si la aspectele despre Dumnezeu si religie parintilor le-a fost greu sa raspunda. Spre exemplu, când au fost intrebati „unde mergem dupa ce murim?”, 40 la suta dintre parinti au raspuns ca putem ajunge fie in Rai, fie in Iad, iar 25 la suta le-au spus celor mici ca, in acel moment, se vor transforma in ingeri. De cealalta parte, 16 la suta dintre participantii la sondaj au declarat ca nu au dorit sa ofere un raspuns spiritual, spunând ca oamenii decedati sunt ingropati sau incinerati.


Cercetarea a mai relevat ca 56 la suta dintre parinti apeleaza la internet pentru a gasi un raspuns adecvat la intrebarile formulate de copii. Totodata, 40 la suta dintre respondenti au marturisit ca se simt stanjeniti in momentul in care sunt intrebati un lucru banal, dar pentru care nu au o explicatie, iar 63 la suta au spus ca raspund chiar si atunci cand sunt siguri ca gresesc.


Topul intrebarile prin intermediul carora copiii isi bulverseaza parintii:
1. Cum este obtinuta electricitatea?
2. Ce sunt gaurile negre?
3. Ce este infinitul?
4. De ce este cerul albastru?
5. De ce avem un an bisect?
6. Cum zboara pasarile?
7. De ce taierea cepei ne face sa plângem?
8. De unde vine vântul?
9. De ce marea este sarata?
10. Cat de mare este lumea?
11. Ce se intampla cu noi cand murim?
12. Ce este un numar prim?
13. Dumnezeu este adevarat?
14. Cum se produc tunetele?
15. De ce clipim?
16. De unde vin copiii?
17. Cum zboara avioanele?
18. Ce este timpul?
19. Cum coboara Mos Craciun pe horn?
20. De unde vine apa?

Sursa: www.evenimentul.ro
 
Copilul tau te pune in dificultate prin intrebarile pe care ti le adreseaza? La ce intrebari ale lui ai ramas fara raspuns?

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu