characters characters

Incep inscrierile pentru scolari si prescolari

16 februarie 2010    |   580 vizualizări
 

Inscrierea in clasa I se poate face pana la 15 septembrie, dar pentru  pentru a prefigura cu o mai mare claritate numarul de elevi care vor incepe scoala in septembrie 2010, parintii sunt rugati sa-si inscrie copii in clasa I, pe cat posibil, pana la data de 3 mai 2010.


Potrivit reglementarilor legale, la inscriere au prioritate copiii care locuiesc in apropierea scolii, dar, in limita locurilor disponibile, sunt primiti si elevii care au domiciliul in afara circumscriptiei scolare, cu aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de invaatamant.

Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere in clasa I, fiecare unitate scolara va afisa, pana la data de 3 martie 2010, numarul de clase disponibil, in conformitate cu planul de scolarizare, iar, saptamanal, situatia inscrierilor in unitatea de invatamant.


Unitatile scolare vor afisa pana la data de 7 mai 2010 lista copiilor inscrisi si vor raspunde in scris si in timp util tuturor solicitarilor de inscriere depuse de catre parinti.


In clasa I se pot inscrie copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, precum si cei care implinesc respectiva varsta pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psiho-somatica este corespunzatoare. De asemenea, la cererea scrisa a parintilor, tutorilor sau sustinatorilor legali, inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, va fi amanata cu un an.


Actele necesare:
- cerere tip - procurata de la secretariatul unitatii scolare;
- copie dupa certificatul de nastere;
- copie dupa BI/CI a parintilor/tutorilor sau sustinatorilor legali
- adeverinta de la medicul de familie, cu mentiunea „apt pentru scoala”.

Inscrieri prescolari pentru anul scolar 2010-2011
In luna mai este perioada de reinscriere a copiilor prescolari. Perioada de inscriere a copiilor prescolari in grupa mica este iunie 2010, dupa un grafic stabilit si afisat de fiecare gradinita, la sfarsitul lunii mai. Cererile vor fi primite si inregistrate in ordinea depunerii, gradinitele fiind obligate sa primeasca aceste cereri indiferent de numarul lor. Validarea solicitarilor se va face la incheierea perioadei de inscriere; criteriile principale fiind existenta unor frati ai copilului in gradinita, apropierea gradinitei de domiciliul copilului sau de locul de munca al parintilor. Procedurile si criteriile de selectie, numarul de locuri vor fi afisate la avizierul fiecarei unitati de prescolari.

 

Sursa:www.adevarul.ro

 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu