characters characters

Incep inscrierile in programul care ii invata pe elevi cum sa interactioneze cu animalele de companie

02 noiembrie 2017    |   2311 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Pet ABC Dr Cristian Cristea

  • Incep inscrierile in programul ABC-ul Ingrijirii Animalelor de companie, editia 2017 – 2018. Pana pe 5 decembrie, scolile din toata tara se pot inscrie in baza formularului disponibil aici http://bit.ly/2hwGavL;
  • Anul trecut s-au inscris 200 de scoli din toata tara;
  • ARPAC, initiatorul acestui program, va organiza si un webinar in cadrul caruia vor fi expuse obiectivele si activitatile proiectului, dedicat profesorilor, medicilor veterinari, si studentilor la facultatile de profil.

Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie – ARPAC (www.arpac.ro) continua si in anul scolar 2017-2018 programul educational „ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie”, prin care elevii de la clasele primare invata cum sa interactioneze cu animalele, in general, si cum se pot implica in ingrijirea propriului animal de companie.

In anii anteriori, copii din 200 de scoli au aflat de la medicii veterinari si voluntarii proiectului ce aduce cu el un animal de companie pe care il facem membru al familiilor noastre. Asadar, au descoperit ca unui animal ii trebuie grija, iubire si hrana de calitate pentru a fi fericit. Proiectul educational continua si anul acesta, iar in perioada 2 noiembrie – 5 decembrie 2017, cadrele didactice din toata tara sunt incurajate sa se inscrie in program pentru a primi vizita unui medic veterinar si pentru a fi la curent cu actiunile proiectului.

Pentru a explica mai bine ce presupune derularea proiectului in scolala, Asociatia  Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie va organiza si un webinar in cadrul caruia vor fi expuse obiectivele si activitatile proiectului, dedicat profesorilor, medicilor veterinari, si studentilor la facultatile de profil. Webinarul va fi transmis live pe 24 noiembrie, intre orele 15:30 – 17.00, si va putea fi accesat pe site-ul www.petabc.ro.

„Ne bucura interesul mare al scolilor din toata tara pentru implementarea proiectului si vrem sa venim in intampinarea tuturor profesorilor inimosi, iubitori de animale, cu noi provocari, cat si cu o sesiune de instruire tinuta de specialistii ARPAC in sanatate, nutritie, bunastare animala si comunicare.” Declara Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Inscrierea in programul educational „ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie” se face prin completarea formularului disponibil aici http://bit.ly/2hwGavL. Dupa finalizarea perioadei de inscriere, toate scolile participante vor primi din partea organizatorilor un set de materiale de predare, in format electronic, compus din prezentari, brosuri despre caini si pisici si chestionare de feedback atat pentru copii, cat si pentru parinti.

logo Pet ABCDespre ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie

Programul „ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie” explica intr-o maniera interactiva regulile de baza ale ingrijirii animalelor de companie si beneficiile pe care acestea le aduc in viata oamenilor. Programul a fost lansat in 2012 ca un proiect pilot adresat copiilor de clasa a doua din scolile sectorului 5 din Bucuresti, iar din 2014 a fost extins la nivel national. In prezent, programul educational se desfasoara in 200 de scoli din toata tara.

Despre ARPAC

Fondata in 2003, Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, creata pentru a reprezenta, sprijini si sustine interesele comune ale membrilor sai, importatori si producatori de hrana pentru animale de companie. Din 2006, ARPAC este membra a Federatiei Europene a Producatorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Distribution si Angst S.A.

Parteneri: Ministerul Educatiei si Cercetarii, Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Facultatea de Medicina Veterinara Universitatea Spiru Haret, Clinica Veterinara PetStuff Bucuresti, Clubul Cainilor Utilitari, Planeta Ham Ham.

Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Zooland, Suntparinte.ro, Sfatulparintilor.ro, Stiri.Ong

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu