characters characters

Ideo Ideis Festivalul #18, cu spectacole de teatru despre cine suntem

20 iulie 2023    |   334 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Un basm urban Ideo Ideis 2023
Un grup de adolescenti a decis ca Alexandria are nevoie de un festival de teatru, asa ca l-a facut sa se intample. Au trecut 18 ani de-atunci. In tot acest timp, Ideo Ideis a invatat sa creasca in acelasi ritm cu comunitatea din care face parte, oferind spectatorilor din oras ocazia de a trai atmosfera Festivalului National de Teatru Tanar odata cu liceenii din trupele participante. Intre 11 si 18 august, editia de majorat va continua sa celebreze magia momentelor petrecute impreuna in sala de spectacol, cu un program generos care va include productii noi si foarte noi din repertoriile teatrelor din tara.

Mai multe detalii despre experientele pregatite de organizatorii festivalului la editia de majorat vor fi disponibile in curand pe https://www.ideoideis.ro/festivalul.

Centrul Multifunctional pentru Tineri va fi si in acest an principalul punct de intalnire al iubitorilor de teatru. Aici, publicul din Alexandria si adolescentii din trupele participante sunt invitati sa urmareasca impreuna, chiar din prima zi de festival, spectacole de teatru profesionist, construite in jurul unor subiecte care oglindesc realitatea zilelor noastre. Vineri, pe 11 august, de la ora 20:00, dupa ceremonia de deschidere a celei de-a 18-a editii Ideo Ideis Festivalul, spectatorii vor urmari Un basm urban – o productie a Teatrului Metropolis, in regia lui Norbert Boda. Pe ritmuri de hip-hop si alte genuri muzicale de strada, spectacolul spune povestea unor copii care devin eroii propriei povesti, prin intermediul actorilor Vlad Panzaru, Tiberius Zavelea, Francesca Fülöp, Stella Cora, David Drugaru, Stefan Alexandru Iancu, Teona Stavarachi si Irina Sibef.

Platforma de Teatru Politic aduce la Alexandria sambata, pe 12 august, spectacolul Acrobatii - 7 zile din viata unor profesori de tara, in regia lui David Schwartz. Actorii David Drugaru, Anamaria Feraru, Silvana Mihai, Katia Pascariu, Octavian Voina vor spune povestea a cinci profesoare si profesori la o scoala gimnaziala dintr-o comuna fictiva din Romania, care vor sa schimbe lumea de la catedra. Desi are un scenariu fictional, spectacolul se bazeaza pe o cercetare riguroasa, desfasurata pe parcursul unui an de zile de echipa artistica.

Ce inseamna ca o relatie sa reuseasca, ce inseamna ca ea sa esueze? Regizoarea Irisz Kovacs surprinde manierele diferite in care doua generatii se pot raporta la relatiile de iubire in Disco Regret - o productie a Teatrului Metropolis, inclusa in programul de marti, 15 august. Ioana Abur, Cezar Antal si Iosif Pastina sunt protagonistii povestii in care un tanar cineast, proaspat divortat, hotaraste sa faca un film despre relatia parintilor sai, oferindu-si sansa de a trai adevarate revelatii despre motivele fiecaruia dintre noi de a continua o relatie.

Printre surprizele rezervate iubitorilor de teatru din comunitatea din Alexandria se numara si un spectacol regizat de Andrei Hutuleac, mentor la editia din acest an. NAUFRAGIAT! Fantasticele aventuri ale lui Louis Rougemont (povestite de el insusi) vine tocmai de la Braila - productie a Teatrului ,,Maria Filotti'' si propune o poveste seducatoare, potrivita publicului de toate varstele. Distributia ii reuneste pe Nicholas Catianis JR., Ciprian Chiriches, Blanca Doba si Corina Bors.

Programul editiei si biletele de acces vor fi disponibile in curand pe https://www.ideoideis.ro/festivalul.


***


Ne puteti urmari pe:

ideoideis.ro/festivalul | FB: ideoideis | Instagram: @ideoideis


Spot editia #18: https://youtu.be/FuRzZaqo8Xs


***


Partener de traditie: Primaria Municipiului Alexandria, Consiliul Judetean Teleorman prin Centrul Judetean de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Teleorman


Parteneri: Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale” Bucuresti, Centrul Multifunctional Pentru Tineret Alexandria, Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman


Proiect cultural co-finantat de:
Ministerul Culturii, Institutul Cultural Roman, Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


Parteneri media
: ROCK FM, Radio Romania Cultural, Radio Europa Libera, Adevarul, Libertatea, Zile si Nopti, Observator Cultural, AGERPRES, IQAds, VICE, Ziarul Metropolis, LiterNet, Scena.ro, Mindcraft Stories, #DeMilioane, SuntParinte.ro, Happ.ro, Metropotam


Partener de monitorizare: mediaTRUST

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu