characters characters

Iasi: Dascalii au sfidat greva prin cantece

06 octombrie 2009    |   668 vizualizări
 
Profesorii de la Liceul de Arta „Octav Bancila“ au tinut ieri orele de muzica dar si celelalte cursuri cu elevii
Ei au ajuns la compromisul unei greve japoneze deoarece jumatate dintre salariatii Colegiului nu au fost de acord cu greva generala.
Zeci de cadre didactice de la Colegiul „Octav Bancila“ au fost obligate de circumstante sa nu faca greva generala alaturi de miile de colegi din Iasi. „Vinovati“ de aceasta situatie sunt chiar cadrele didactice din institutia de invatamant, care fac parte dintr-un sindicat care nu s-a aliat miscarilor de protest demarate de Alianta Sindicala la nivel national.

„Am ajuns la un consens si am decis sa facem macar greva japoneza cu totii. Colegii de la Federatia Educatiei Nationale nu au facut greva generala si nu era normal ca elevii sa invete o ora si alte doua, spre exemplu, sa stea“, a spus Mitrita Filip, lider sindicat USLIP pe colegiu.

„Noi am fi vrut sa facem greva generala, dar din pacate a fost aceasta problema cu sindicatul de la FEN si nu s-a putut decat greva japoneza. Iarasi ajungem la vechea poveste, ca nu exista solidaritate intre noi si se va vorbi de casta dezbinata“, a spus Emil Munteanu, profesor al Colegiului de Arta „Octav Bancila“. De cealalta parte a baricadei, sindicalistii de la FEN sustin ca o greva generala nu-si mai are rostul si nu va aduce niciun beneficiu cadrelor din invatamant.

Dezamagiti de rezultatele protestelor


„Tot au mai fost greve pana acum si nu s-au rezolvat prea multe“, a spus Ioana Nedelcu, profesor de violoncel. Dupa 26 de ani de activitate didactica, are un venit care nu ajunge la 2.000 de lei pe luna. Un alt coleg de catedra sustine ca prin actiunile de protest radicale nu au decat de pierdut.

„Am facut mai demult greva generala si nu ni s-a dat nimic la salariu. Acum cativa ani la fel, am facut noi greva, au primit toti bugetarii bani in plus, dar numai noua ni s-a retinut din leafa. Fiecare va suporta cum va putea ce se intampla acum“, a spus Neculai Musteata. In timp ce profesorii au purtat ecusoane cu „Greva Japoneza“, elevii au stat in clase si in cele mai multe dintre cazuri li s-a predat. „Stiu ca ceilalti elevi din oras nu invata. Ne-ar fi placut si noua sa fie greva astazi“, a spus Ionut, elev in clasa a VII-a. Cei mai mari, de clasele a XII-a, au fost bucurosi ca pot repeta la instrumentele muzicale.
O parte dintre cadrele didactice din acest sindicat au fost insa revoltate pentru ca nu au putut fi alaturi de colegii din restul scolilor.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu