characters characters

Elevii sustin de astazi proba practica de calculator din cadrul examenului de bacalaureat

19 aprilie 2010    |   403 vizualizări
Peste 210.000 de elevi din toata tara vor sustine, intre 19 si 29 aprilie, proba practica de calculator din cadrul examenului de bacalaureat, care, odata rezolvata, aduce candidatilor certificate de competenta in loc de note, potrivit metodologiilor concepute de Ministerul Educatiei.

Proba de calculator, ca si celelalte probe orale sau practice ale bacalaureatului din acest an, nu se noteaza, elevii obtinand calificative si certificate de competenta care se ataseaza notei finale de bacalaureat. Sustinerea probei practice de calculator este obligatorie, insa elevul promoveaza indiferent de calificativul primit.


Conform modelelor de subiecte publicate de minister, la proba de evaluare a competentelor digitale, subiectele vor include intrebari legate de localizarea unui director, utilizarea fisierelor de tip .doc, .xls si .ppt, rolul programelor antivirus si navigarea pe internet.


Proba de calculator este o noutate a acestui an, fiind introdusa intre probele de bacalaureat de fostul ministru Ecaterina Andronescu. Pentru ca elevii sa nu fie luati prin surprindere la examen, ministerul a organizat, la inceputul acestui an, o simulare a probei, insa candidatii nu s-au aratat prea interesati. Doua treimi dintre elevii de clasa a XII-a au preferat sa nu se prezinte la aceasta pseudo-proba.


Mai mult decat atat, aproape 9.000 de candidati dintre cei aproape 65.000 prezenti au primit calificativul de utilizator incepator, ceea ce inseamna ca au obtinut mai putin de 25 de puncte din maximum de 100. Altfel, la aceasta proba nu au fost raportate probleme logistice grave, desi in multe licee orarul examenului a fost decalat din cauza conexiunilor de server.


Nota finala de bacalaureat va fi media aritmetica a celor trei, respectiv patru, probe scrise, pentru cei care au dat examen scris si in limba materna.
Ministrul in exercitiu al Educatiei, Daniel Funeriu, a propus, prin noua Lege a educatiei, aprobata deja de Guvern, inlocuirea probei scrise la alegere in functie de profil cu una transdisciplinara "care va face o trecere prin toate materiile de stiinte naturale, respectiv socio-umane", dupa cum a precizat acesta.


In plus, pentru elevii profilelor umaniste, la proba scrisa de istorie va fi reintrodusa ca alternativa geografia, asa cum se intampla pana la schimbarile facute in toamna anului trecut de Andronescu.


Din 2010, examenul national de bacalaureat va fi organizat in doua sesiuni si va consta in sustinerea a sapte probe: patru orale (sau de evaluare a diferitelor competente specifice) si trei scrise. Elevii care studiaza in una din limbile minoritatilor nationale vor sustine cinci probe orale si patru probe scrise.
Urmatoarea proba orala a examenului de Bacalaureat va avea loc in perioada 31 mai – 4 iunie 2010,  la limba moderna, potrivit Ministerului Educatiei.

Probele scrise la Bacalaureat se vor desfasura astfel:
- 28 iunie 2010  la limba si literatura romana
- 30 iunie 2010 la matematica sau istorie, in functie de profil
- 2 iulie 2010  la o proba la alegere

Sursa:www.realitatea.net


examenultau.ro Bucuresti 0372156300 - citeste mai mult

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu