characters characters

Elevii ieseni au cistigat 11 medalii la Campionatul Mondial de telegrafie viteza

02 octombrie 2009    |   679 vizualizări

Iasul a castigat la Campionatul Mondial de Telegrafie Viteza 11 medalii la individual.
Castigatorii acestora sunt Andrei Bidirliu  (doua medalii de argint si una de bronz), Adelina Astefani  ( trei medalii de bronz) - si Ionela Trofin ( doua de bronz ). Toti acestia sunt membri la Palatul Copiilor. Lor li se adauga Gabriela Ivan  (o medalie de aur si una de bronz) si Dumitru Lesanu ( o medalie de bronz), ambii de la Clubul Sportiv Municipal Iasi.

"La cea de-a VIII-a editie a Campionatelor Mondiale de Telegrafie Viteza desfasurate in Bulgaria, echipa Romaniei a doborat recordul de medalii, 21, obtinute acum doi ani la individual. Anul acesta, am obtinut 25 de medalii, tara noastra clasandu-se pe locul al III-lea in lume, dupa Belarus si Rusia. Cele mai multe puncte au fost aduse Romaniei de sportivii de la Palatul Copiilor", a explicat Cristian Popovici, antrenor si vicepresedinte al Clubului Sportiv Palatul Copiilor, dar si cel care a descoperit-o pe Gabriela Ivan de la CSM Iasi, castigatoare cu doua luni in urma a Cupei Europei, iar acum a titlului de campiona mondiala la proba de simulare trafic radio pe calculator.

"Toate aceste succese au insa si un gust amar. Ministerul Tineretului nu a premiat sportivii, eveniment neplacut care a avut loc si acum doi ani. Si asta dupa ani si ani de antrenamente si sacrificii, cheltuieli si eforturi. Sperante nu sunt nici la sponsorii locali", a adaugat Popovici, care a primit o parte din bani de la doi sponsori: Federatia Romana de Radioamatorism si SC Antibiotice SA
 
Sursa:www.ziaruldeiasi.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu