characters characters

El e cel mai inteligent copil din Romania!

13 aprilie 2010    |   731 vizualizări
La 9 ani, Dragos Lipan din Braila are un coeficient de inteligenta 136, corespunzator unui student eminent. Elev in clasa a III-a, micul geniu vrea sa devina astronaut. Invatatoarea lui Dragos pregateste la fiecare ora sarcini speciale, pe masura inteligentei elevului. Psihologii spun ca, peste cativa ani, ar putea ajunge la un IQ peste 175.

Dragos Lipan este elev in clasa a III-a la Scoala „Fanus Neagu" din Braila, iar cand se va face mare, vrea sa contribuie la cunoasterea universului de catre oameni. Ii place sa mearga la scoala pentru ca, spune el, aici invata in fiecare zi ceva nou.

„Mie imi place sa merg la scoala. In fiecare zi doamna noastra invatatoare ne preda ceva nou. Vreau sa contribui la cunoasterea universului de catre oameni. Pe mine ma fascineaza puterea gravitatiei Soarelui, marimea lui si modul in care planetele se invart in jurul sau. De fapt, ma atrage imensitatea universului", a explicat elevul de 9 ani. Micutul geniu a demonstrat inca de la gradinita ca este inzestrat cu calitati intelectuale extraordinare.

Se plictisea la gradinita


Parea a fi un copil-problema, caci se plictisea ingrozitor cand trebuia sa coloreze si sa scrie aceleasi banale liniute si bastonase. Motivul pentru care micutul era mereu nemultumit a fost descoperit in clasa I de invatatoarea Ioana Popescu. In prima zi de scoala, Dragos a realizat un desen „stiintific", despre structura moleculei de apa si de aer.

„In cariera mea didactica, de 27 de ani, nu am mai avut un elev de talia lui, si m-am speriat putin realizand sensibilitatea situatiei. Dragos are curriculum adaptat pentru cerintele lui de invatare, dar in asa fel incat sa nu-l suprasolicit", a spus Ioana Popescu. Dragos arata ca cel mai mult ii place sa citeasca enciclopedii despre univers, stele, planete ori galaxii si ca, de curand, a inceput sa citeasca istoria Romaniei.

In schimb, recunoaste el, nu-i place sa citeasca basme. „Este un elev cu «foarte bine» pe linie in orice clipa din viata lui de scolar. A avut punctajele cele mai mari la concursurile «Cangurul» sau «Eurojunior»", a mai spus invatatoarea. In plus, Dragos are trei medalii de aur si una de bronz, la romana si la matematica, obtinute la faza nationala de „Evaluare in educatie".

„E un fenomen"


Psihologul Adelina Popa considera ca Dragos este un fenomen, baietelul avand la aceasta varsta un coeficient de inteligenta 136.

„Numai 4% din populatia lumii are un IQ mai mare de 135. De altfel, acesta este standardul pentru un student eminent. Un copil de 9 ani are in medie intre 100 si 110. Se stie ca IQ-ul creste pana la varsta de 15 ani, iar Dragos are mari sanse sa intre in grupul select al celor 10.000 de pamanteni care au coeficientul de inteligenta de peste 175", a explicat specialistul.

Articol complet: www.click.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu