characters characters

Educatie pentru sanatate

21 ianuarie 2010    |   597 vizualizări
 

Proiectul „Educatie pentru sanatate” a fost lansat ieri in amfiteatrul Liceului Pedagogic, in prezenta a numerosi elevi, cadre didactice si invitati de la institutiile partenere. Initiat de consilierul educativ Viorica Raicu, proiectul are drept obiectiv principal constientizarea adolescentilor in problemele de contraceptie si in prevenirea bolilor cu transmitere sexuala.
 

Cum acestea sunt de cele mai multe ori subiecte tabu in scoli, se doreste atragerea tinerilor intr-o serie de dezbateri in care ei sa afle mai multe informatii despre pericolele sexului neprotejat. „Chiar daca sunt eleva, in primul rand sunt o tanara care are intrebari si cauta raspunsuri. Unele ating subiecte mai putin dezbatute sau sunt subiecte tabu. Si problemele sexualitatii sunt evitate, informatiile primite sunt uneori eronate sau guvernate de mituri despre sexualitate. Speram ca prin acest proiect sa primim raspunsurile asteptate atata timp. Este un proiect binevenit in randul tinerilor care trebuie sa inteleaga ce se ascunde in spatele termenului de <sanatate>, ce inseamna sa fie informati”, ne-a declarat Elena Necula, eleva la Liceul Pedagogic.

 

In cadrul proiectului „Educatie pentru sanatate” vor avea loc dialoguri sociale, expozitii, se vor realiza sondaje de opinie, vizite in centre de plasament si in cabinete medicale specializate.

 
Sursa: http://viatabuzaului.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu