characters characters

Educatie antidrog la Scoala „Ion Agarbiceanu” din Alba Iulia

19 februarie 2010    |   556 vizualizări

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba in parteneriat cu  Scoala cu clasele I-VIII nr. 6 „Ion Agarbiceanu” din Alba Iulia desfasoara in perioada februarie-aprilie proiectul PROTEGO.


Saptamanal, elevii claselor a VII-a, impreuna cu parintii, participa la sedinte care au ca si scop prevenirea abuzului de droguri in randul preadolescentilor.

 

„Programul PROTEGO este un program de prevenire a consumului de droguri adresat familiei si este orientat spre dezvoltarea de abilitati educative la parintii preadolescentilor aflati la risc pentru consumul de droguri fata de populatia generala cu aceeasi varsta.


Consideram ca acest tip de abordare preventiva focalizata, reprezinta o sursa semnificativa de reducere a consumului de droguri in randul tinerilor, avand in vedere influentele majore ale familiei asupra dezvoltarii individuale a copilului“, a declarat Claudiu Dusa, coordonator CPECA Alba.


Temele abordate in cadrul intalnirilor sunt: Definirea obiectivelor de schimbare a comportamentului, Abilitati de comunicare, Reducerea conflictelor familiale, Stabilirea normelor si limitelor, Supraveghere, sanctiuni si legaturi familiale, Pozitia familiei cu privire la tutun, alcool si alte droguri, Rezolvarea de probleme.

 

Sursa: www.adevarul.ro


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu