characters characters

Cum contribuie parintii la aparitia obezitatii in randul copiilor

28 noiembrie 2014    |   557 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

 copil mancand desert

Riscul de obezitate la copii ar putea fi redus daca parintii sunt inclusi intr-un program educational prin care sa invete cum sa nu ii forteze pe copii sa manance.

Cercetatorii sugereaza ca parintii sa adopte ideea de „divizare a responsabilitatii” in ceea ce priveste alimentatia copiilor. Acest lucru inseamna ca parintii sunt responsabili pentru pregatirea mancarii, in timp ce copiii sunt responsabili pentru cat anume mananca. „Principiul fundamental este ca a depasi aceasta limita duce la probleme de alimentatie.”, sustin specialistii.

La cercetare au participat 62 de familii cu copii intre 2 si 4 ani, care prezentau un risc crescut de obezitate, avand cel putin un parinte obez sau supraponderal. O parte dintre parinti au participat la un program educational care ii invata principiile divizarii responsabilitatii, iar cealalta, la un program care incuraja miscarea si alimentatia sanatoasa. La finalul studiului, parintii care au participat la programul de divizare a responsabilitatii au intervenit mai putin asupra deciziei copilului de a manca decat parintii din programul de miscare.

Se pare ca exista doi factori care influenteaza gradul in care parintele va insista ca fiul sau fiica lui sa manance:

  • frecventa cu care parintii fac excese alimentare
  • foamea sau preferintele parintilor pentru mancare.

Copiii cu cel mai mare risc spre obezitate sunt cei in care parintii controleaza in mod excesiv obiceiurile alimentare ale copiilor pentru ca il impiedica pe copil sa invete sa identifice corect senzatia de foame si de satietate.

„Eforturile pentru a creste consumul de alimente sanatoase in cazul copiilor trebuie sa includa si consiliere pentru parinti astfel incat acestia sa aiba ei insisi comportamente alimentare sanatoase si sa nu isi forteze copiii sa manance.”, mai adauga specialistii.

Sursa: MedicalNewsToday.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/littlesourire/13764447375/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu