characters characters

Consumul de alcool in adolescenta

23 august 2017    |   728 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

consumul de alcool la adolescenti
Consumul de alcool tinde sa creasca in adolescenta, acesta fiind printre comportamentele de risc cele mai frecvente in adolescenta.

Care sunt efectele consumului de alcool repetat si excesiv in adolescenta?

Un studiu recent arata consumul de alcool in randul adolescentilor este legat de micsorarea zonelor din creier responsabile cu functionarea memoriei, atentiei, limbajului si constiintei. De exemplu, studiile arata ca un consum excesiv de alcool este asociat cu o scadere a capacitatii adolescentilor de a invata cuvinte noi.  

Consumul de alcool este un obicei social in majoritatea tarilor lumii, insa consumul exagerat, mai ales in perioada adolescentei poate lasa sechele in starea de sanatate a adolescentilor. „Adolescenta este o perioada in care creierul se maturizeaza nu doar din punct de vedere biologic, ci si al comportamentelor psihosociale. Episoadele de consum de alcool indelungate pot deteriora memoria, capacitatea de invatare si de  a decizii si a altor procese cognitive si socio-emotionale.”, explica cercetatorii. In plus, aceste alterari ale creierului din cauza consumului de alcool in adolescenta, cresc riscul de a dezvolta, mai tarziu, probleme de consum de alcool.

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/83633410@N07/7658284016


Sursa: ScienceDaily.com


Citeste si:

Cum au evitat islandezii abuzul de substante la adolescenti


Creierul adolescentilor ii face mai predispusi la comportamente de risc

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu