characters characters

Comportamentul parintilor poate cauza etichetarea copiilor lor drept elevi problema

24 septembrie 2009    |   1085 vizualizări
 

Copiii pot trece prin scoala avand nedreapta reputatie ca ar fi obraznici sau neastamparati, pur si simplu pentru ca profesorii nu le agreaza parintii, afirma un studiu. Parintii judecati ca fiind neglijenti, indulgenti, necooperanti sau exagerat de bagaciosi sunt priviti ca fiind incapabili sa-si pregatesca in mod adecvat copiii pentru scoala sau chiar pentru gradinita. La randul ei, aceasta perceptie ii determina pe profesori sa judece comportamentul copiilor unor astfel de parinti ca fiind "problematic". Odata ce asemenea perceptii sunt formate, copiii vor fi permanent judecati prin prisma lor si micutilor le va fi foarte greu sa fie recunoscuti ca fiind buni, relateaza "Daily Mail" in editia electronica.


Studiul, intreprins de profesorii Maggie MacLure si Liz Jones de la Universitatea Metropolitana din Manchester, a fost efectuat pe 100 de copii in varsta de cinci ani. El a aratat ca profesorii devin ingrijorati in momentul in care copiii sunt bataiosi, sunt galagiosi, nu sunt atenti la ore si nu se supun cererilor adultilor. Totusi, nu acest comportament in sine ii face pe copii sa aiba o reputatie proasta. Aceasta perceptie intervine cel mai probabil abia in situatia in care comportamentul celor mici este privit ca un semn al unei probleme mai mari - cum ar fi niste parinti dificili.

 

Astfel, potrivit studiului, a fi privit la scoala drept un elev cuminte sau unul obraznic nu se afla niciodata intru totul in mainile copilului in sine. Iar o proasta reputatie, odata castigata, nu mai poate fi schimbata decat cu foarte mare greutate, ea riscand sa urmareasca elevul pe intreaga perioada a studiilor. "Sfatul meu pentru profesori este sa le acorde copilor de patru sau cinci ani mai multe sanse inainte de a-i corecta si judeca", a declarat MacLure.


Sursa: www.ziua.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu