characters characters

Comisia Europeana a lansat varianta actualizata a SELFIE - instrumentul care sprijina scolile sa valorifice tehnologiile digitale pentru predare si invatare

14 august 2020    |   761 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

selfie
Comisia Europeana a lansat miercuri, 12 august, varianta actualizata a platformei SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) - instrument conceput pentru a sprijini scolile sa valorifice la maximum tehnologiile digitale pentru predare si invatare.

SELFIE reprezinta una dintre cele 11 actiuni ale Planului de actiune pentru educatia digitala, care va fi actualizat ca urmare a consultarii publice aflate in prezent in curs de desfasurare.

Noua versiune a SELFIE este adaptata contextului generat de pandemia COVID-19. Prin intermediul acesteia scolile au posibilitatea sa reflecteze asupra modului in care gestioneaza invatarea la distanta si sa planifice urmatorul an scolar pe baza nevoilor identificate de elevi si de cadrele didactice.

SELFIE colecteaza, in mod anonimizat, opiniile elevilor, ale profesorilor si ale membrilor conducerii scolii cu privire la modul in care este utilizata tehnologia in institutia lor de invatamant. Acest lucru se face cu ajutorul unor intrebari si enunturi scurte si al unei evaluari simple de la 1 la 5. Aceasta procedura dureaza aproximativ 20 minute.

Pe baza acestor informatii, instrumentul genereaza un raport – un instantaneu al punctelor tari si slabe ale scolilor in utilizarea tehnologiilor.

SELFIE este disponibil pentru scolile primare, gimnaziale, liceale si profesionale din Europa si din alte tari, in peste 30 de limbi. Acesta poate fi utilizat de orice scoala – nu doar de cele cu niveluri avansate de infrastructura, echipamente si utilizare a tehnologiilor.

Instrumentul este disponibil in 31 de limbi, inclusiv in toate cele 24 de limbi ale UE, utilizarea sa fiind gratuita. Varianta in limba romana este disponibila aici.

Scolile interesate se pot inscrie prin accesarea platformei disponibile AICI.

Informatii suplimentare sunt publicate pe site-ul Centrului Comun de Cercetare (JRC).

Sursa: Edu.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Câmpianu Erzsébet    19.08.2020 - 07:47
    Avem nevoie de orice ajutor în predare online, iar această idee de Selfie mi se pare interesantă.