characters characters

Cel mai tanar inginer de sistem din lume are 9 ani si e din Macedonia

08 februarie 2010    |   518 vizualizări
 

Noul Bill Gates s-a nascut in Macedonia. Un copil de 9 ani, din aceasta tara, este deja inginer de sistem. Pustiul da mai rar pe la scoala, pentru ca nu-i permite meseria. Iar, in curand, ar putea pleca in Statele Unite, sa lucreze pentru Microsoft.

 

Marko este cel mai tanar inginer de sistem din lume. Pustiul are numai 9 ani, insa nu se joaca de-a calculatoarele. Chiar se pricepe. Munca lui este recunoscuta de Microsoft, exact compania pentru care s-ar putea sa lucreze in curand. Dar pentru asta, ar trebui sa se mute in Statele Unite. Marko este rasfatatul intregii tari.

 

Presa l-a numit "Mozart al calculatoarelor". Iar Ministerul Educatiei i-a dat un permis special, ca sa poata lipsi de la scoala, atunci cand meseria i-o cere. La 2 ani, pustiul stia deja sa scrie si sa citeasca. Apoi a inceput sa dezlege secretele calculatoarelor, iar inginer de sistem a devenit la 6 ani. Acum, Marko le da lectii de informatica altor copii. In plus, Marko lucreaza ca administrator de retea la o organizatie non-profit.

 

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu