characters characters

Baia Mare: Elevii din Sighet, cei mai buni viitori soferi

28 septembrie 2009    |   596 vizualizări
 

Un echipaj al Scolii „George Cosbuc“ din Sighetu Marmatiei, care a reprezentat Maramuresul, s-a clasat ieri pe primul loc la concurs  interjudetean „Educatie rutiera – educatie pentru viata“, desfasurat in Baia Mare si organizat de Serviciul Politiei Rutiere (SPR) Maramures in colaborare cu Asociatia „Carrom“ din Bucuresti.

La competitia pe teme de legislatie rutiera au participat copii din sapte judete. Concursul a avut rolul de a-i pregati pe copii pentru a deveni pietoni disciplinati si conducatori auto bine pregatiti. Fiecare echipaj participant a fost alcatuit din trei sau patru membri, care s-au intrecut in doua probe, una teoretica si una practica.

Vrea sa devina politista

„Proba teoretica a constat in rezolvarea unui chestionar cu 20 de intrebari din regulile de circulatie specifice pietonilor, iar la cea practica, concurentii au avut o proba de indemanare prin parcurgerea cu bicicleta a unui traseu in poligonul cu obstacole“, a precizat comisarul Ioan Carlig din cadrul SPR Maramures.
Concursul s-a dovedit a fi o sursa de inspiratie pentru Iulia Rosian din judetul Bihor, care spune ca isi doreste sa devina politista. „Partea teoretica a fost foarte usoara si cred ca toate cunostintele acumulate aici imi vor folosi in viata, mai ales ca vreau sa devin politista“, a spus eleva de 14 ani.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu