characters characters

Bacau: Elevii invata cum sa previna incendiile

05 octombrie 2009    |   647 vizualizări
 

ISU incearca sa atraga atentia asupra pericolului producerii de incendii prin folosirea incorecta a mijloacelor de incalzire in anotimpul rece.
Pompierii bacauani au demarat campania „O casa sigura, o viata-n plus“. Prin acest program, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU),  prin Compartimentul de Pregatire a Populatiei si-a propus sa instruiasca elevii, tinerii, dar si adultii cu privire la masurile de prevenire in cazul producerii de incendii in sezonul rece.

Prima actiune s-a desfasurat la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu“, unde o echipa de pompieri a prezentat un material video privind modul de comportare al elevilor in cazul producerii unor situatii de urgenta. „Aproximativ 850 de copii si 35 de cadre didactice au putut afla cum trebuie sa se comporte in cazul producerii unor situatii de urgenta: incendii, cutremure, inundatii“, a precizat sublocotenentul Andrei Grecu, de la ISU Bacau.

De asemenea, elevii au avut posibilitatea sa invete despre modul de apelare a serviciului de urgenta 112. La acelasi colegiu, Detasamentul de Pompieri Bacau a efectuat si un exercitiu de evacuare. „Astfel de actiuni se vor desfasura pe tot parcursul lunii octombrie, in mai multe scoli din Bacau. Vrem ca tinerii sa invete ce reguli trebuie sa respecte in cazul in care sunt pusi in fata unei situatii periculoase“, a adaugat Andrei Grecu.

Actiunile preventive, bine primite

Potrivit pompierilor, campania vizeaza constientizarea pericolului producerii unor incendii in apartamente si in gospodarii. „Din experienta anilor trecuti, stim ca, in sezonul rece au loc tot felul de incendii pentru ca sursele de caldura precum sobele sau centralele nu sunt supravegheate sau sunt folosite necorespunzator“, a precizat sublocotenentul Grecu.

Activitatile informative desfasurate pana in prezent au fost  bine primite, in special de tineri. „Am aflat multe lucruri noi. Acum stiu ce trebuie sa fac daca se produce un incendiu in locuinta mea“, ne-a spus Andreea Stan, eleva la Colegiul „Vranceanu“ din Bacau.

Obiectivele campaniei

Pompierii vor sa reduca numarul victimelor in urma incendiilor si spera ca bacauanii sa constientizeze cauzele si imprejurarile favorizante ale incendiilor. Totodata, se urmareste cunoasterea modului de apelare la serviciul unic pentru apeluri de urgenta 112 si exersarea modului de comportare in cazul producerii unui incendiu.
 
Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu