characters characters

Cadrele didactice autentice sunt mai apreciate de catre elevi

24 august 2017    |   1027 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

cadrele didactice si autenticitatea
Profesorii cu un stil de predare autentic sunt mai pozitiv perceputi de catre elevi, conform unui studiu publicat recent.

Un stil autentic de predare inseamna ca profesorii ca foloseasca timpul de dinainte si de dupa ora comunicand cu elevii si in afara subiectelor legate de scoala, impartasind experiente si fiind deschisi la dialog, in masura in care aceste comportamente se potrivesc trasaturilor lor de personalitate.

Studiul a fost realizat pe 300 de studenti care au fost intrebati despre modul in care percep interactiunile lor cu profesorii din punct de vedere al autenticitatii.

Astfel, profesorii autentici sunt vazuti ca fiind cei care reusesc sa se apropie cu usurinta de elevi, sunt pasionati, atenti, capabili, cu o vasta experienta, cu o multime de cunostinte si respectuosi. In schimb profesorii inautentici sunt vazuti ca fiind dificil de abordat, lipsiti de pasiune, neatenti la nevoile elevilor, lipsiti de pasiune si cu o capacitate profesionala limitata.

Profesorii autentici sunt cei care sunt dispusi sa impartaseasca detalii despre viata lor, care isi arata latura umana, dezvaluie amintiri personale, fac glume si recunoscatunci cand gresesc. In plus, stiu sa arate compasiune si intelegere fata de nevoile academice si personale ale studentilor.

Un element important al autenticitatii consta in efortul profesorilor de a se privi pe ei insisi, dar si pe elevi ca fiind indivizi unici. Stilul de predare autentica nu ar trebui sa fie mai complicat decat formularea simpla si directa a nivelului de grija si preocupare pe care profesorul il are fata de elevi.

Astfel, studiul nu sugereaza ca profesorii ar trebui sa faca dezvaluiri nelimitate despre ei insisi. Mai degraba, atrage atentia asuprqa faptului ca atunci cand profesorii incearca sa interactioneze cu elevii dincolo de responabilitatile de predare in clasa, este in mod semnificativ imbunatatit felul in care copiii ii vad pe profesori si pe materia predata de acestia.  

De ce este importanta autenticitatea cadrelor didactice? Deoarece elevii invata si inteleg mai bine atunci cand sunt implicati in experiente autentice de invatare. In plus, elevii cu risc ridicat de abandon sunt influentati pozitiv de profesorii pe care ii percep ca fiind autentici.

Cercetarea arata ca studentii acorda atentie mesajelor pe care profesorii le transmit despre ei insisi in sala de clasa si ca perceptia acestor mesaje este importanta in felul in care privesc continutul predat.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Maxpixel.freegreatpicture.com


Citeste si:

Scrisoarea emotionanta a doua cadre didactice din Marea Britanie: Sunt mai multe feluri de a fi inteligent

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu