characters characters

Arad: Copiii aradeni sunt chemati sa faca sport

07 octombrie 2009    |   716 vizualizări
 
Pana in ’89, de la varste fragede, copiii erau implicati in discipline sportive. Noile tentatii i-au indepartat pe copii de arene.

La douazeci de ani de la Revolutie, bilantul e tragic. Altadata asaltate de copii, arenele raman goale si multora li se gasesc alte destinatii. Asta, pentru ca prea putini isi doresc azi sa faca sport. Ritmul vietii ii face uneori pe parinti sa fie multumiti cand copilul sta la computer ori la televizor.

„E bine ca nu sta cu golanii pe strada, sa se bata”, e cea mai des intalnita explicatie. Pe langa lipsa culturii sportive, cele doua ore de educatie fizica de la scoala s-au redus la una singura.

Profesorul Traian Magheru, de la Clubul Sportiv Municipal Arad, a vorbit, pentru „Adevarul de Seara”, despre gravitatea situatiei.

„La Revolutie am spus ca e foarte bine ca s-a trecut in sfarsit la democratie. Dar nu a fost una corecta, bine inteleasa. Profesorii au inteles ca in sport elevii fac ce vor ei, ori educatia fizica nu se face decat cu niste reguli precise. A intervenit si comoditatea, iar elevii au inceput sa lipseasca de la ore”, a declarat dascalul aradean.

Schimbare de tactica

Magheru indica necesitatea unei implicari mai mari din partea tuturor. „Daca ai lasa matematica la latitudinea elevilor, prea putini ar fi la ore la aceasta materie. Nu ar trebui constransi elevii sa faca educatie fizica, ci trebuie facut in asa fel incat sa se bucure toti copiii de ea”, a precizat profesorul.

Aradeanul spune ca efectele lipsei de miscare se vor vedea pe termen lung. „Suntem printre primii in lume cu tineri care au deficiente fizice. Sunt copii inactivi in Romania, nu se angreneaza in miscare”, a conchis Magheru.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu