characters characters

30.000 de dascali vor primi salarii mai mari in 2011

09 februarie 2010    |   475 vizualizări

Majorarea va fi de 13%-14% si se va aplica de la inceputul anului urmator. Decizia de indexare a fost luata in beneficiul educatorilor si al invatatorilor, in urma discutiilor purtate marti intre reprezentantii sindicatelor din invatamant si Guvern.

 

Cadrele didactice urmeaza sa-si primeasca banii incepand cu luna ianuarie a anului urmator, in functie de vechime, iar efortul financiar  al Executivului va fi de 80 milioane de lei.


"Majorarile vor fi intre 2 si 15 procente, dupa vechime, si trebuie platite incepand cu salariul pe ianuarie 2010", a precizat, pentru NewsIn, secretarul general al al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop.


In privinta disponibilizarilor, sindicalistii nu au obtinut nicio lamurire in privinta cifrei de 15.000 de disponibilizati din invatamant.


Legea va ajunge in dezbatere publica daca va fi agreata atat de federatiile sindicale din invatamant, cat si de catre Executiv. Saptamana trecuta o suta de sindicalisti afiliati Federatiei Spiru Haret au pichetat sediul Ministerului Educatiei.


Liderii sindicali au declarat marti ca au primit raspunsuri "evazive si nelamuritoare" la problemele care au facut obiectul intalnirii cu Guvernul.
Reprezentantii sindicalistilor au spus atunci ca vor apela si la alte forme de protest daca nu le vor fi ascultate doleantele. Astfel, cadrele didactice iau in calcul boicotarea sfarsitului de an scolar, dar si neparticiparea la examenele nationale.


Sursa: www.realitatea.net

 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu