characters characters

Parinti si copii s-au intrecut in cunostinte de cultura generala in cadrul „Saptamanii parintilor”

23 noiembrie 2009    |   650 vizualizări
 

Ieri au avut loc ultimele activitati din cadrul campaniei „Saptamana Parintilor” organizata de Scoala Generala „Aurel Vlaicu” din Arad. Editia a VII-a s-a incheiat prin prezentarea de exemple practice, ilustrative pentru activitatea fiecarei comisii metodice din scoala. Astfel comisia profesorilor de la disciplinele vocationale a organizat cu elevii dansuri aerobice iar corul scolii a incantat auditoriul. Comisia de Limba romana si Limba materna a amenajat o expozitie cu creatii ale elevilor scolii „Tabloul toamnei in imaginatia copiilor” dar si „Portretul colegei de banca”.
 
La Matematica si Stiinte s-a vorbit despre teoremele marilor matematicieni si s-au facut diferite experimente de Fizica, Chimie si Biologie. La Comisia din aria curriculara „Om si societate” dascalii le-au vorbit elevilor despre lumea in care traim, la Comisia profesorilor de limbi straine s-a prezentat un colaj muzical in limbile engleza, franceza si germana „Happy Songs”. Ultima comisie, cea a invatatorilor, a prezentat un moment artistic „Actori papusari, mici si mari, impreuna pe scena” dar si dansuri traditionale romane, maghiare si germane „Dansul si voia buna isi dau mana”.  

29 de activitati pe diferite discipline
Pe parcursul acestei saptamani la Scoala Generala „Aurel Vlaicu” s-au derulat numeroase activitati interesante si educative, in care s-au implicat si parintii elevilor. Dascalii si parintii le- au vorbit elevilor despre diferite aspecte din viata de zi cu zi, despre locul de munca, dar si despre importanta educatiei.  
Parinti si copii din clasele a VII-a A, B, C, D, au participat la un concurs de cultura generala aflat la a III-a editie, „Parinti si copii la ora competitiei”.
 
Concursul a fost organizat de catre profesorii Anca Crisan, Sorina Miron, Florica Musca si Cornelia Malita. „In fiecare an, in luna noiembrie, aproximativ pe aceleasi coordonate, se desfasoara cu mare entuziasm programul acestei saptamani tematice. Parinti, elevi si profesori devin prieteni participand la o mare diversitate de activitati interactive pentru ca programul este deschis tuturor celor interesati”, ne explica profesoara Florica Musca.

In cadrul concursului s-au format patru echipaje, din parinti si elevi, care au participat la opt probe cu tematica din materia predata la scoala. Animati de elanul specific varstei, copiii si parintii participanti s-au confruntat constructiv creand o atmosfera de buna dispozitie. „Parintii participanti la concurs au acceptat cu mare bucurie aceasta provocare pentru ca au devenit din nou copii pentru cateva ore, retraindu-si frumosii ani ai copilariei ce nu se mai intorc”, ne spune profesoara Anca Crisan.

Evenimentul a avut loc in sala de sport a scolii intr-o atmosfera de mare entuziasm iar echipajele au fost sustinute frenetic de colegii de clasa, foarte bine motivati si pregatiti. Probele au fost evaluate de un juriu competent din care au facut parte atat profesori cat si parinti. La final, atat echipajul castigator dar si celelalte echipaje participante au primit diplome pentru participare.   


Autor: Simina Roz, 21/11/2009


Sursa: http://stiri.aradcity.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu