characters characters

Maratonul inscrierilor in clasa I, in plina desfasurare

25 ianuarie 2010    |   561 vizualizări
 
Desi planul de scolarizare pentru anul viitor nu a fost aprobat, inscrierile in clasa I sunt in plina desfasurare, mai toate scolile generale din municipiu avand deja zeci de copii inscrisi. Parintii care prefera o anumita unitate de invatamant pentru renumele acesteia sau al invatatoarelor cu experienta la catedra si-au "rezervat" un loc pentru copilul lor inca din luna decembrie a anului trecut.

De la an la an parintii prescolarilor devin tot mai grabiti, sau poate doar precauti, astfel ca inscrierile pentru clasa I incep inca din luna decembrie, chiar daca nici macar nu a fost intocmit planul de scolarizare pentru anul urmator, cu atat mai putin aprobat, si nici nu a fost clarificata situatia in ceea ce priveste efectivele de elevi la clasa - daca vor fi marite pana la 30 si in cazul caror clase se aplica constituirea efectivelor maxime. Cert este ca scolile generale din municipiul Suceava au deja un numar considerabil de viitori elevi inscrisi pe listele lor, astfel ca nu au de ce sa isi faca probleme cu privire la realizarea claselor pentru anul scolar urmator.

"Noi avem deja doua clase formate, una normala si cea de step-by-step, care e aproape completa. Ne propunem realizarea a trei clase pentru anul scolar urmator. Parintii sunt interesati, au venit si au vazut conditiile, mediul din scoala si s-au declarat multumiti. Noi colaboram foarte bine cu gradinitele din zona si desigur ca foarte multi copii vin de la acestea, insa primim si avem copii din tot orasul", a declarat Carmen Sima, directorul Scolii Generale nr. 8 Suceava.

Unul din factorii esentiali in opinia parintilor, cand vine vorba de alegerea scolii generale, este personalul unitatii, astfel ca pe primele locuri se afla cele care sunt deja renumite pentru rezultatele invatatoarelor cu grad I si cu o epxerienta de peste 25 de ani la catedra.

"Pana in prezent avem circa 50 de copii inscrisi, insa sunt mult mai multe solicitari pe listele invatatoarelor noastre pentru ca parintii se adreseaza lor intai si apoi vin sa faca inscrierea la scoala. Ne-am propus minim patru clase, insa cred ca putem realiza chiar cinci clase pentru ca invatatoarele mele au toate grad I si peste 25 de ani vechime si sunt foarte cunoscute", a explicat directorul Scolii Generale nr. 9 "Ion Creanga", Constantin Margineanu.

La Scoala Generala nr. 11 "Miron Costin" s-au realizat deja doua clase, conform datelor oferite de directorul Constantin Sirghi, din cele sase propuse pentru anul scolar viitor. Acesta a precizat ca parintii s-au adresat unitatii in vederea inscrierii copiilor pentru clasa I inca din luna decembrie si ca majoritatea sunt din zona, insa nu numai.

Parintii care locuiesc in zona garii si in Cuza Voda I, dar si unii din Cuza II si III se orienteaza catre Scoala Generala nr. 10 din Burdudjeni. Directorul scolii, Dumitru Chiuariu, ne-a informat ca si ei au deja 30 de copii inscrisi pentru clasa I si ca intentioneaza sa realizeze patru clase, asta in conditiile in care in zona respectiva sunt cam 120 de prescolari, o parte dintre ei urmand sa fie viitori elevi ai Scolii nr. 10.

Conform calendarului Ministerului Educatiei, inscrierile pentru clasa I trebuie sa fie finalizate pana la data de 1 mai pentru ca inspectoratele scolare sa stabileasca necesarul de posturi didactice pentru anul scolar viitor.
 
Sursa: www.ziaruldeiasi.ro
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu