characters characters

Hojskole: Scoala unde greselile sunt admise

09 noiembrie 2009    |   680 vizualizări
 
Hojskole este un program de invatamant privat, fara examene, cu un ritm propriu fiecarui student si programe pentru ocuparea timpului liber. Hojskole propune o educatie in afara competitiei si fara diplome, care permite elevilor sa isi exprime creativitatea si sa traiasca in comunitate.

Fondate in secolul XIX de catre episcopul Grundtvig, aceste scoli se bazeaza pe principiul de a "invata" prin dialog si interactiune sociala. Nu livreaza diplome pentru a construi o cariera, dar sunt locuri unde se invata "viata". Sunt locuri unde se invata pentru a evolua in grup, a se dezvolta ca un actor al vietii, condus dupa valorile democratiei si egalitatii si pentru a fi creativ, potrivit site-ului presseurop.eu.

La Brenderup, Danemarca, studentii pot alege printre mai multe materii fundamentale, muzica, relatiile internationale, daneza sau arta. Apoi, suplimentar, mai multe optiuni sunt propuse, printre care o initiere in daneza, engleza, ateliere de dezbatere sau altele mult mai practice, cum ar fi designul de produse reciclabile sau ceramica. Acestor programe se adauga atelierele asupra interculturalitatii si activitati fizice de tot felul, precum fotbal, volei, badminton.

Pentru a se putea inscrie la aceste cursuri, candidatul trebuie sa aiba 17 ani impliniti, sa cunoasca o limba care sa ii permita sa vorbeasca cu toata lumea, daneza ori engleza, ori mai rar germana. Aceste scoli sunt private, dar sunt partial finantate de catre stat.

Fiecare stabiliment scolar trebuie sa se asigure ca majoritatea studentilor sunt de nationalitate daneza (sau groelandeza), iar cetatenii care nu provin din Europa si vor sa se inscrie intr-o Hojskole, au nevoie de o viza de student. Varsta medie este de 24 de ani, iar sejururile se intind pe perioade cuprinse intre 4 si 10 luni.

Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu