characters characters

Spam-ul pe Twitter ia amploare

Propus de: <a href="http://www.bitdefender.ro">www.bitdefender.ro <img src="images/BitDefender.jpg" border="0"></a>   |   09 septembrie 2009    |   2874 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

„Descoperirea inseamna sa vezi ce toata lumea a vazut si sa gandesti ce nimeni nu a gandit.”(Albert Szent Gyorgyi )

L-ai auzit pe copilul tau vorbind de Twitter, Facebook sau alte „comunitati online” care ii permit sa intre in legatura cu alti copii de varsta lui din lumea intreaga. In afara de faptul ca reprezinta o noua modalitate de a interactiona, asemenea site-uri aduc si o serie de probleme de securitate. Iata un exemplu: Twitter.

Twitter este un site care permite utilizatorilor sa comunice prin mesaje cu un numar limitat de caractere: 140. Aceste mesaje, cunoscute sub numele de „tweets” apar pe pagina profilului fiecarui utilizator. Ele pot fi trimise unui numar restrans de utilizatori care formeaza cercul de prieteni, numiti „followers” („urmaritori”). De asemenea, ele pot fi accesate de orice utilizator, chiar daca nu face parte din cercul de prieteni. Utilizatorii sunt in general tineri si adolescenti.

Ce trebuie sa stie orice parinte preocupat de securitatea copilului pe internet este ca asemenea aplicatii pot fi locurile ideale pentru furtul de identitate. Este important sa ii explici copilului ce riscuri implica folosirea unor asemenea site-uri precum si modul de a le evita.
In Romania exista in prezent cateva mii de hackeri care provoaca pagube materiale de milioane de dolari in fiecare luna.

Explica-i copilului tau ca asemenea persoane nu numai ca pot obtine informatiile din contul sau, dar pot avea acces si la fotografiile, felicitarile electronice si continuturile multimedia pe care le-a folosit. Hackerii utilizeaza frecvent imagini personale pentru a realiza campanii de spam sau phishing.

 


 

Ce altceva poti sa ii mai explici copilului tau:


Spamul este o problema tot mai frecventa pe Twitter

 
Cum procedeaza un initiator de spam pe Twitter?
Un alt lucru important pe care copilul tau este bine sa il stie este felul in care poate deveni victima spamului pe Twitter. Explica-i cum procedeaza persoanele care initiaza campanii de spamming.

Initiatorul unei mesaj spam incepe prin a adauga foarte multe persoane pe care sa le urmareasca (prin citirea mesajelor). O mare parte dintre acestia incep sa il urmareasca la randul lor. Atunci cand numarul de profile care urmaresc acest cont este suficient de mare, contul incepe sa emita spam. Practic, atrage cat mai multi utilizatori care sa ii urmareasca profilul, pentru a le putea apoi trimite mesaje spam. De aceea, sfatuieste-l pe copilul tau sa aleaga cu grija profilele pe care le urmareste si sa se limiteze la persoanele pe care le cunoaste.

Cum se poate apara de spam copilul tau? Iata ce trebuie sa ii spui:

1. Nu accesa ORICE link primit.    
2. Dezactiveaza optiunea de "auto followback".    
3. Nu urmari pe oricine si verifica intai legitimitatea tuturor conturilor care te urmaresc.
4.Pentru sfaturi despre securitatea pe Twitter urmareste si profilul de spam http://twitter.com/spam
                                                                                      
Cat este de informat copilul tau in legatura cu asemenea probleme? A avut vreodata probleme de securitate pe internet?
 

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe