characters characters

Consideri eficiente temele facute in timpul vacantei de vara?

25 februarie 2014   

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
13 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Caciula 2 Ioana
    Caciula 2 Ioana    19.08.2011 - 20:05
    La acest sondaj, 67,2% dintre cei care au raspuns considera ca temele efectuate de copii in vacanta de vara sunt benefice, deoarece permit copiilor sa isi exerseze cunostintele si capacitatile cognitive, in timp ce 17,6% sunt de parere ca aceste teme nu sunt utile, intrucat vacanta de vara este destinata doar relaxarii si odihnei. Temele din vacanta de vara pot fi benefice pentru recapitularea materiei invatate in anul scolar anterior, sau pentru recuperarea materiei, atunci cand copilul nu a reusit sa achizitioneze cunostintele de baza intr-un anumit domeniu.
  • Utilizator Anonim
    vizitator marik    10.08.2011 - 17:09
    De aceea li se face lehamite copiilor de invatatura si de scoala: e in timpul anului scolar, e in timpul vacantei...au teme!!
  • Utilizator Anonim
    vizitator    14.07.2011 - 20:05
    astazi, in era calculatorului si a televizorului, copiii nostri citesc tot mai putin!ceea ce e rau!asa ca prin aceste teme de vacanta poate ,,sunt stimulati putin". munca celor care vor sa invete cu adevarat va fi rasplatita in anii de scoala care vor urma!
  • Utilizator Anonim
    vizitator    14.07.2011 - 12:09
    Nu stiu ce se intelege prin "temele pentru vacanta"-acele 100 de exercitii si 100 de probleme pe care le propune dascalul si pe care elevul si le face in ultimele zile de vacanta sau acele zile care care le dedicam lecturii si studiului individual, asa ca o relaxare?
    Ma rog, fiecare copil trebuie sa aiba un program de studiu individual in vacanta, dar nu cel impus de profesor. Poate fi un program intocmit impreuna cu parintele, de comun acord, caruia sa nu-i spunem "teme de vacanta".
  • Utilizator Anonim
    vizitator    14.07.2011 - 10:04
    nu,pentru ca copii sunt in vacanta de aceea se numeste vacanta sa se relaxeze si sa se joace
  • jenica tanase
    jenica tanase    14.07.2011 - 09:34
    Desigur ca si aceste "teme" de vacanta au rostul lor daca sunt bine alese (sub forma unor jocuri atractive )si dozate firesc. Ele nu au cum sa faca rau , dimpotriva exersand prin joc, copilul exerseaza de fapt abilitatile dobandite in timpul anului scoalar ceea ce este foarte bine.Jocurile si lectura fac parte din copilarie.Le intalnim la tot pasul.Din punctul meu de vedere temele de scoala se fac la scoala intr-un cadru organizat, iar temele de vacanta reprezinta realizarea unor sarcini (de altfel foarte placute pentru ei)atunci cand copiii sunt relaxati si pe care le fac daca vor si pana la urma cat vor.Nu este obligatoriu.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    14.07.2011 - 07:06
    eu cred că nu ar trebui să existe teme de vacanţă, copii trebuie să ştie că există un timp pentru şcoală şi un timp pentru vacanţă şi trebuie respectat acest lucru. eu sunt profesor şi nu am dat niciodată teme de vacanţă, pe care eu le văd ca pe o neputinţă sau neştiinţă a dascălilor de a face în clasă ceea ce trebuie şi, atunci le dau elevilor acasă.
    când va ajunge la şcoală copilul meu nu va face nici o temă în vacanţă.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    13.07.2011 - 15:59
    Copilul meu a luat la evaluarea finala a clasei a 4-a 3,7 la matematica iar la română 9,8. A dat examen pt. clasa a 5-a, chiar daca stam la 3 minute de scoala respectivă, şi a luat 4 la matematică şi 7,7 la română şi nu a reuşit. Aşa că toată vara va încerca să recupereze la matematică. Şi asta în condiţiile în care a fost la şcoală 8 ore pe zi, la program prelungit. Dacă lua 5 la matematică era admis, dar după cum se vede, nici învăţătoarea nu s-a străduit, copilul nu prea e atras de mate, dar nu era oare datoria cadrului didactic să pregătească copii cel puţin la nivelul unei note de trecere, adică 5!!! Aşa că adio vacanţă, prietenii lui au reuşit unde vroia şi el(şi noi), el nu, aşa că vom face toată vara matematică în speranţa că în a 5-a nu va fi iar corigent. Profesorilor le doresc să fie şomeri dacă nu sunt în stare ca din nişte copii normali(fizic, mental)să facă nişte elevi normali, adică cel puţin cu note de trecere, pentru că apoi degeaba vrem să ia bacalaureatul. Pe fundamente slabe subiectele de bacalaureat, mai ales cele de matematică, devin de neatins.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    06.07.2011 - 10:40
    poate nu ar fi rau , ca fiecare parinte sa stie cate ceva despre cum functioneaza creierul si cat de important este sa fie hranit zilnic....
    asa cum corpul are nevoie de hrana, creierul are nevoie de hrana lui - cartile....atunci cand corpul nu primeste mancare, el slabeste si nu mai da randament...acelasi lucru se intampla si cu creierul iar consecintele pe termen lung, sunt dezastruoase....
  • Nicoleta Risnoveanu
    Nicoleta Risnoveanu    05.07.2011 - 14:48
    Va transmit in calitaye de parinte si cadru didactic ca temele sunt utile.Copilul meu a rezolvat teme in ciclul primar date de invatator ,dar si de mine.Succesul este vizil din prescolaritate.Astazi este la cel mai bun liceu din orassi ma mandresc cu fiul meu.Multumesc dascalilor de la Scoala nr.1 Buzau .
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    04.07.2011 - 08:39
    Nimeni si nimic nu poate inlocui cartea.Informatiile obtinute prin televiziune sau prin computer sunt foarte importante, dar nu sunt organizate si structurate la fel de bine ca intr-o carte de specialitate In vacanta lectura nu trebuie simtita ca o obligatie, ci doar o placere in plus alaturi de altele oferite de familie.Copilul nu trebuie obligat sa stea cu cartea in mana cand vrea parintele, ci doar sa-i trezeasca interesul pentru lectura, astfel incat sa-si doreasca singur acest lucru.Printre placerea oferita de vacanta mare trebuie sa insistam in a sadi placerea lecturii! O gluma, un rebus , un careu ,o carticica si din cand in cand si o mica distractie cu caietul de vacanta.Totul sub forma de distractii si jocuri.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    02.07.2011 - 17:26
    Vacanta isi are rolul ei bine gandit de pedagogi intemeietori de scoala.Altfel ce rost ar mai avea in structura anului scolar!? Insasi uitarea este benefica! Lasati copiii sa se relaxeze, sa se odihneasca si chiar sa uite. Isi vor reaminti in toamna, la recapitulare, intr-un mod mult eficient fata de ceea ce ar rezolva asa numitele teme de vacanta.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    01.07.2011 - 21:36
    LASATI COPIII SA SE RELEXEZE!!! ESTE SUFICIENTA O PERIOADA DE CATEVA ZILE INAINTE DE 15 SEPT, CA SA STIMULEZE MEMORIA. DACA A DOBANDIT CUNOSTINTE TEMEINICE PE PARCURSUL ANULUI, ELE VOR RAMANE ACOLO, DACA NU, NU ARE CE SA REPETE ACASA CU MAMA. lA INCEPUTUL FIECARUI AN EXISTA O PERIOADA DE RECAPITULARE COORDONATA DE PROFESOR. LASATI COPIILOR COPILARIA! vOI N-ATI VREA SA MAI AVETI DIN NOU O VACANTA MARE?!...
Vezi toate comentariile