characters characters

10/13 - Zilele saptamanii
Clasa a II-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   1436 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/andreanna/2837855969


“Maine” am fost in parc cu prietenul meu! De cate ori nu zambim cand ii auzim pe copii exprimandu-se asa? Pana reusesc sa stapaneasca timpul si diviziunile lui la un curs de engleza, copiii se pot initia prin ceea ce le este cel mai la indemana in acesta perioada, elementul ludic. Si pentru ca timpul zboara, Ziggy si Zaggy au venit in graba sa mai scrie o fila de poveste, cantec si jocuri pentru a invata cu usurinta zilele saptamanii in limba engleza.


Zaggy si-a chemat cativa prieteni impreuna cu care sa exersati zilele saptamanii.Urmareste clipul de mai jos si apoi faceti propriul calendar (in forma de copac) si treceti activitatile preferate sub ziua corespunzatoare:

Din nou, invitatie la cantat: ai gasit cd-ul atasat cartii ”Ziggy & Zaggy: Adventures in Englishland” ? Daca da, porneste-l la lectia despre “The days of the week”. Daca nu, iti mai amintesti cantecul “Trecea un print calare”?. Incerca sa-i pastrati linia melodica si adauga versurile de mai jos:

Monday, Tuesday, Wednesday,

Get ready,get ready!

Thursday, Friday, Saturday

Is almost here!

Sunday! Sunday! Sunday!

Is here to stay!


Nu-i asa ca va place cum a iesit? Daca ati si batut din palme si ati marsaluit in tot acest timp, deja aveti un ritm care sa va sustina in interpretare.

Sa inceapa primul joc: DE-A SPIONII!!

Materiale necesare: 7 cartonase de culori diferite

Dupa ce randul trecut v-ati imprietenit cu alfabetul, acum aveti ocazia sa mai exersati un pic la acelasi capitol, dar consolidand si vocabularul nou . Pregateste 7 cartonase pe care scrieti cele 7 zile ale saptamanii. De preferat este sa folosesti cartonase colorate diferit pentru fiecare zi. Mergi in camera preferata si pune cartonasele in 7 locuri diferite. Apoi, il chemi pe copil si il trimiti la spionat cu formula ”I spy with my little eye something beginning with …T”. “Asistentul” misiunii trebuie sa identifice in 7 secunde (sau mai putine dupa ce se castiga experienta) cartonasul cu ziua saptamanii care incepe cu T (Tuesday sau Thursday, amandoua sunt acceptate ca si corecte). Recompensa e obligatorie: o imbratisare J. Dupa ce s-au recuperat toate zilele saptamanii,puteti face schimb de rol. Astfel, copilul devine coordonatorul operatiunii, iar parintele spionul.

Sa nu uitati de SNAP. E o placere sa te “frigi” jucandu-te cu zilele saptamanii!

HIT THE RIGHT ONE- loveste-l pe cel bun- va avea succes garantat.

Materiale necesare: aceleasi cartonase scrise , un perete gol sau o podea goala si o minge.

Pentru ca esti mai mare, tu, ca parinte, trebuie sa incepi astfel: pune cartonasele pe perete sau podea, la distanta unele de altele si in alta ordine decat cea fireasca.Apoi, copilul este invitat in camera, si intr-un timp limita stabilit (sa zicem 15 secunde) copilul, cu mingea, trebuie sa loveasca cartonasele in ordinea corecta si sa spuna cu voce tare zilele saptamanii. Pentru a-i creste stima de sine, accepta apoi aceeasi provocare: in 15 secunde loveste cartonasele in ordine. Nu uita de imbratisari!

Pe curand!

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu