characters characters

11/13 - Fructele
Clasa a II-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   1471 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/mcaven/4500730384; autor: Jason Rosenberg

As manca o portocala….De ce una si nu doua? Azi as invata fructele in limba engleza. Ziggy! Zaggy! Ne dati o mana de ajutor? Recompensati-va la sfarsit, cu un fruct adevarat. Dupa joaca, si rasplata cuvenita!

Pentru inceput,va invit sa va jucati cu vocalele, merele si bananele.

Apples and bananas song

WHAT’S THE SNACK TODAY?


Materiale necesare:
hartie, creioane colorate


Alege un numar de 7 fructe pe care doresti sa le inveti cu copilul tau, de exemplu: watermelon (pepene), apple (mar), orange (portocala), lemon (lamiae), pear (para) – fructele care sunt gasite la piata chiar de Ziggy si Zaggy – vezi cartea” Ziggy & Zaggy - Adventures in Englishland”, Lesson 27 - si adauga peach (piersica) si grapes(struguri).


Lasati-va imaginatia libera, desenand si colorand impreuna fructele alese, fiecare pe cate un cartonas. Imprumuta o palarie din sifonier in care puneti fructele desenate. Tu, parintele,dai start-ul si extragi un cartonas din palarie, il privesti si incepi sa-l descrii, oferind 3 indicii: It’s small,yellow and good in your tea. So,what’s the snack today? (Este mica,galbena si buna in ceai. Deci, care este gustarea de azi?) Apoi, copilul va extrage si va concepe ghicitoarea. Sfat pentru parinti: incercati sa nu ghiciti din prima incercare, ajuta la cresterea stimei de sine a copilului.

DICE BOMB!


Materiale necesare:
un zar,o foaie de hartie si un creion. Cu cat mai multi participanti, cu atat mai distractiv!


Asadar, fiecare jucator alege o cifra de la 1-6. Cifra aleasa va fi de fapt si “bomba”. Daca alegi 2 ca si bomba, de cate ori vei da cu zarul 2, vei pierde toate punctele adunate pana in acel moment. Primul dintre jucatori care insumeaza 20 de puncte, castiga.


Cum se aduna punctele? Simplu: de cate ori se da cu zarul, cineva tine scorul pe foaia de hartie si noteaza cifra de pe zar de la fiecare aruncare. Cand ajungi la 20, ai castigat, dar crede-ma, e lung drumul pana acolo, fiind in permanenta amenintat de o bomba.


Te intrebi care-i legatura cu fructele si cum le inveti in felul acesta? Si mai simplu: de cate ori dai cu zarul pentru a obtine punctele, trebuie sa spui, fie care este fructul preferat (Ex: My favourite fruit is the pear.), fie de ce iti place un anume fruct ( Ex: I like pears because my grandparents have got pear trees in their garden) sau din nou, adresezi o ghicitoare ( I eat it in the summer and it’s juicy and sweet. What can it be?- the watermelon).

AT THE MARKET!

Materiale necesare: un cos cu fructe si bani de hartie.


Profitati de ocazie si jucati-va de-a magazinul. Copiii nu se plictisesc niciodata de joaca de-a magazinul. Astazi vindeti si cumparati fructe.


Sfat: cititi mai intai sceneta cu Ziggy si Zaggy la piata, ca incalzire. Adaugati bani de hartie, eventual fructe adevarate daca aveti prin casa, un cos si…incepeti. Fie sunteti amandoi cumparatori, fie unul este vanzatorul si celalalt clientul si apoi faceti schimb de rol, iar la final mai chemati un membru al familiei si convingeti-l sa cumpere toata marfa (pentru ca voi aveti deja experienta J).

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu