characters characters

12/13 - Sentimentele
Clasa a II-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   1570 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/fromthefrontend/5072810389


If you’re happy and you know it, clap your hands!”. Sau “Daca vesel se traieste, bate din palme asa. . . ”. Si nu ezitati sa si bateti din palme. Va veti entuziasma instant si veti avea o stare de bine, generatoare de idei si, mai ales, va va apropia si mai mult de copilul vostru.

Azi ne vom simti bine; si cum in fiecare zi e un nou ”azi”, va propun un nou inceput; sa ne simtim bine in fiecare zi. Buni si recunoscatori. Si multe altele ni se vor oferi pe deasupra. . .

Zaggy trece prin fel de fel de stari neplacute (daca nu ma credeti, deschideti cartea “Ziggy &Zaggy-Adventures in Englishland”, la lectia 38). . . Misiunea noastra de azi este sa-l ajutam sa le depaseasca. O sa-i oferim un mini-ghid cu sugestii de descretit fruntile. Ready? Steady? Go!!!

THE FEELINGS SONG

Pentru ca lui Zaggy ii plac cantecele, ii mai oferim unul, in incheiere, in afara celui din carte. Poate asa intelege si el (si noiJ) ca e normal sa ai stari diferite in fiecare zi : some are good and some are bad, asa cum se spune in cantec. Important e sa te concentrezi pe ce iti doresti si apoi, dobandesti!


DON’T WORRY, BE HAPPY!


Iti amintesti “Sticluta cu otrava”? Daca nu, copilul tau sigur il stie. Tu, adultul,vei fi primul care iti vei oferi degetele la prins. Copilul tau te va prinde de un deget si vei incepe joaca. . . cu sentimentele (nu ale copilului tau, stai linistita). Vei spune: Don’t worry, be. . . . angry! sau Don’t worry, be. . . . scared! Si tot asa, cu cat mai multe sentimente. Doar cand spui: Don’t worry, be HAPPY!!!, copilul trebuie sa fie atent si sa iti dea drumul imediat la deget si sa incerce sa fuga de tine. Obiectivul tau, este, desigur, acela de a-l prinde. Important este sa alegeti inainte de joc o zona care va deveni ”casa” . Astfel, copilul trebuie prins inainte de a ajunge in “casa”. Daca nu reusesti, tot tu vei sta cu mana intinsa si vei intinde capcane. . . verbale. Cand il prinzi, faceti schimb. Tu vei fi cea urmarita, iar el, urmaritorul.


ROLE PLAY


Dati frau liber imaginatiei si starilor interioare. Alegeti cat mai multe sentimente pe care vreti sa le incercati si scrieti-l pe fiecare pe cate o foaie mica de hartie (happy,angry, sad, ashamed, scared, disappointed,surprise, tired). Pune toate foile impaturite intr-o punga de cadouri si, pe rand,extrageti cate un sentiment. Fiecare participant are 15 secunde la dispozitie sa interpreteze un rol punandu-se intr-o anumita situatie, astfel incat celalalt jucator sa ghiceasca cuvantul scris pe hartie. De exemplu: Every time my sister picks the biggest cake I feel like this. And when you tell me to finish my homework and I want to play more on my tablet. I am. . . . Raspunsul corect este: ANGRY!

If you’re happy and you know it, shout: Hurray!!!

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu