characters characters

10/11 - Partile corpului
Clasa a IV-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   13 octombrie 2014    |   4138 vizualizări
O lectie de vocabular foarte utila copiilor care invata limba engleza este cea despre partile corpului. Invatand acest vocabular, copiii pot apoi sa vorbeasca despre alte persoane in limba engleza sau sa-i indentifice pe cei din jur dupa aspectul fizic.


Pentru a retine cu mai multa usurinta numeroasele denumiri, cel mai usor este sa impartim activitatile de invatare in exercitii specifice in primul rand pentru partea de sus a corpului, capul si chipul, si in al doilea rand restul trupului.


Puteti incepe cu un cantec: "This is me"

Iata o lista de cuvinte impartita atat in functie de distinctia cap-corp, dar si in functie de nivelul de dificultate al cuvintelor:

Vocabular elementar A1 (clasele 1,2)

 • Cap: head, nose, eye, ear, hair, teeth (cap, nas, ochi, ureche, par, dinti)
 • Corp: finger, toe, foot, leg, arm, hand (deget de la mana, deget de la picior, laba piciorului, picior, brat, mana)

Vocabular elementar A2(clasele 3, 4)

 • Cap: lip, tongue, cheeck, chin, neck (buza, limba,obraz, barbie, gat)
 • Corp: shoulder, knee, tummy, back (umar, genunchi, burtica, spate)


Cum procedam?

In primul rand, aratam (indicam), numim si repetam impreuna cu cei mici, cuvintele pe care vrem ca cei mici sa le invete.

1)Cartonase sau postere

Pentru a stimula memoria vizuala a copiilor, putem folosi cartonase care ilustreaza cuvintele pe care vrem sa le repetam cu cei mici. Cartonasele pot fi un set de imagini de pe internet sau planse desenate impreuna cu copiii. De asemenea, puteti decupa impreuna cu copiii imaginile dorite pe care apoi sa le folositi pentru crearea cartonaselor sau a unui poster.

La fel de util poate fi un poster, adica o plansa in format mare care sa includa cuvintele dorite. In functie de varsta copiilor, imaginea poate fi insotita de cuvantul scris care denumeste imaginea.

Materiale necesare:

 • Foi albe sau colorate, format A4 sau A5 pentru cartonase
 • Coli A3 pentru postere
 • Creioane colorate
 • Foarfece si lipici (daca in loc sa desenati, alegeti sa decupari si sa lipiti imagini)


Cum ne jucam?

Dupa ce posterul sau cartonasele sunt gata, trebuie sa gasim un loc in casa in care ne putem juca cu acestea, adica o suprafata verticala, plana unde le putem lipi. Pentru lipirea lor putem folosi bluetack, o pasta adeziva pe care o gasim in magazinele de papetarie. Varianta cea mai simpla este sa insiram imaginile pe jos, pe covor, in camera celor mici.

Cuvintele pot fi exersate cerandu-le, de exemplu, copiilor sa ne indice anumite cuvinte pe care noi le rostim cu voce tare.

Ce lipseste? Daca avem un set de cartonase, putem juca "Ce lipseste?", un excelent joc de memorie. Le cerem copiilor sa inchida ochii, luam din "expozitia" de cartonase o imagine, apoi le cerem copiilor sa deschida ochii si sa ghiceasca ce lipseste.

2) Cantecele

Iata doua cantecele frecvent folosite pentru invatarea si repetarea partilor corpului in engleza. Primul este insotit si de o coregrafie care transforma ascultarea cantecului intr-o activitate dinamica si distractiva pentru juniorii care indragesc dansul.

Head, shoulders, knees and toes

The skeleton dance


3) Jocuri gratuite on-line

Nu in ultimul rand, un mod foarte indragit de catre cei mici de a repeta si a invata cuvinte noi in engleza este jocul on-line! Iata cateva sugestii de jocuri distractive pe care cei mici le vor agrea cu siguranta!

Joc de memorie auditiva

Construieste un monstrulet

Identifica imaginea corecta


Spor la joaca si la invatat limba engleza!


Autor: Loredana Pastrav, profesor Shakespeare School

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere. Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

*Credit foto: Supertrooper, FreeDigitalPhotos.net


In continuare, descopera ce invata copilul in clasa a patra la romana si matematica in Ghidul Clasei a patra.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu